Öğretmen atamasında usulsüzlük iddiası

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, atanmak için gerekli taban puanın 90 olmasına rağmen, KPSS'de 57,172 puan alan bir kişinin, nasıl sözleşmeli matematik öğretmeni olarak atandığını sordu.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 09:53
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, memur atamalarının, 2000'den beri merkezi sınav sistemiyle yapıldığını anımsattı.

Uygulama böyle iken, matematik öğretmenliğine atanmak için 90 puan gerektiği halde, öğretmen adayı Beytullah Yağız'ın KPSS puanının 57,172 puan olmasına rağmen, Van'ın Bahçesaray İlçesi Ahmet Nacar Lisesine sözleşmeli matematik öğretmeni olarak görevlendirildiğine ilişkin haberlerin basında yer aldığını ifade eden Gök, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
''Bakanlığın resmi internet sitesinde, Yağız'ın, TC kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında, öğretmen olarak atandığına ilişkin bilgilere ulaşılamamış olması da pek çok soru işaretinin oluşmasına neden olmuştur. Atamaların sıfır hata ile yapıldığı belirtilmesine rağmen, böyle bir atama nasıl yapılmıştır? Yapıldı ise bu atamayı nasıl açıklıyorsunuz?

Beytullah Yağız'ın KPSS puanları; 2005'te 39,523, 2006'da 56,900, 2007'de 57,172 ve 2008'de 58,608'dir. Yağız, hangi KPSS puanıyla, hangi tarihte 4-C'li olarak görevlendirilmiş ve hangi tarihte 4-B'li sözleşmeli öğretmenliğe geçmiştir?
Tüm öğretmen görevlendirmelerinde, KPSS puan üstünlüğü aranmasına rağmen, Yağız'ın görevlendirmesinde KPSS puanına neden gerek duyulmamış ve neye göre görevlendirmesi yapılmıştır?

Büyük zorluklarla çalışıp sınava hazırlanan 200 binden fazla öğretmen adayının ailelerinin ve kamuoyunun, bakanlığınıza olan güvenini tekrar nasıl sağlayacaksınız?
Bu şekilde usul ve yasaya aykırı olarak atanan kaç kişi vardır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler