7 gencin ölümü meclis gündeminde

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde Ankara'da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 11:35
Abone Ol google-news

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yılbaşı gecesi 7 üniversiteli gencin doğalgaz faciası sonucu yaşamını yitirmesinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirterek, "Ülkemizde en pahalı ve riskli bu yakıtın kullanımı konusunda insanlarımızın yeterince bilgi sahibi olmadığı bir gerçektir" dedi.

Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Olayın tam olarak nasıl geliştiğinin araştırılması hakkında bir talimatınız oldu mu? Bu konuda bir araştırmanız oldu ise vahim olayın nasıl geliştiğini ve ihmalin neden ve kimden kaynaklandığı konusunda açıklamalarda bulunacak mısınız? Aynı binada kaçak şüphesi ile yetkililere bildirimde bulunulduğu ve ilgili kişilerin sadece ihbar gelen daireye bakarak diğerlerini kontrol dahi etmediği iddiaları doğru mudur? Yedi gencin hayatına mal olan bu ihmalin yaptırımı ve bundan sonraki olası olaylara karşı ne gibi tedbirler alınması sağlanacaktır? Çağdaş ülkelerde bu sistem daha az maliyetle kurulup-kullanılmasına rağmen zehirlenme tehlikesinin gösterilmesi ve uyarılmasını sağlayan 'Karbon monoksit detektörü' ülkemizde neden kullanılmamaktadır. Bu konuda hükümetinizin bir çalışması olacak mıdır?" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler