Başbakanın medya takıntısı

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın medyayı suçlama alışkanlığını sürdürdüğünü ifade ederek, "Sayın Başbakan'ın medya takıntısı demokrasimiz açısından çok tehlikelidir. Bugün eleştirdiği medyaya yarın ihtiyaç duyabilir, kimse ilelebet başbakanlık yapacak değildir" dedi.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 11:53
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medyaya yönelik suçlamalarını eleştirdi. Erdoğan'ın neredeyse hemen her konuşmasında medyaya kızdığını ve beğenmediği bir haber çıkınca medyaya demediğini bırakmadığını söyleyen Yağız, "Sayın Başbakan medyayı suçlama alışkanlığını ne yazık ki, dünkü konuşmasında da sürdürdü. Sayın Başbakan'ın medya takıntısı, demokrasimiz açısından çok tehlikelidir. Bu tutum, medyayı baskı altında tutma ve medyaya gözdağı verme çabasıdır" dedi.

"Sayın Başbakan şunu çok iyi bilmelidir ki, bir okulun kaloriferi yanmıyor ve bu yüzden öğrenciler donuyorsa, bir hasta hastane kapısında bekletiliyorsa bu dünyanın her yerinde haberdir" diyen Yağız, Erdoğan'a düşenin, bu tür haberlerde bir kasıt aramak ve yazanları "Yalan yanlış yazıyorlar" diye suçlamak yerine, o haberleri ihbar olarak kabul etmek olduğunu belirtti. Erdoğan'ın bu tür haberleri yazanlara teşekkür etmesi gerektiğini de ifade eden Yağız, şunları kaydetti:
"Çünkü bu tür haberler sayesinde Sayın Başbakan da olumsuzlukları zamanında öğrenmiş olacaktır. Kaldı ki, bir ülkede yaşanan olumsuzlukları haberleştirmek medyanın en temel görevidir. Medya bu tür haberleri vermezse itibar kaybeder. Bu bağlamda Sayın Başbakan'ın kızdığı haberleri vermek medyanın asli işidir. Bu haberler, Başbakan'ın ifadesiyle 'özenle ve özelikle seçilmiş haberler' değildir.
Bu vesileyle şunu özellikle anımsatmak isterim ki, Sayın Başbakan bugün eleştirdiği medyaya yarın ihtiyaç duyabilir. Zira kimse ilelebet başbakanlık yapacak değildir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler