"İsrail savaş suçlusu olarak yargılansın"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gazze ve Filistin'e yönelik saldırılardan sorumlu İsrailli yöneticilerin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi kurularak yargılanması istemiyle Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliğine dilekçe verdi.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 11:54
Abone Ol google-news

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyon üyesi bir grupla BM Türkiye Temsilciliği önünde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara BM'nin seyirci kalmayacağına yönelik inançlarını korumak istediklerini söyledi.

Ahmet Gündoğdu, BM tarafından tanımlanan ''soykırım'' suçunun, İsrail tarafından olağan bir eylem olarak kullanıldığını savunarak, BM'nin de içinde yer aldığı devletler üstü oluşumların bu duruma gereken tepkiyi gösteremediğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların, ''BM'nin Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ve Cenevre Sözleşmesi hükümlerini bütün yönleriyle ihlal eden, insanlığa, insana ve insani değerlere yönelik bir devlet terörü olduğunu'' öne süren Gündoğdu, şunları kaydetti: ''Sırp lider Radovan Karadziç'i yargılamak için Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin oluşturulduğu dikkate alındığında, soykırım ve savaş suçu kapsamında oldukça fazla cürmü bulunan İsrail için bu tür bir mahkemenin bugüne kadar oluşturulmaması açıkçası aymazlıktır. BM, Gazze saldırısını İsrail'i yargılamak için hukuki bir gerekçe olarak değerlendirerek yargılama sürecini ivedilikle başlatmalıdır. Memur-Sen olarak, BM'nin bu konuda karar vermesini kolaylaştıracak bu başvuruyla, dünya insanlığının İsrail'e yönelik lanetinin sözcülüğünü yaptığımıza inanıyoruz.''

Gündoğdu'nun, açıklamasının ardından BM'ye vermek üzere götürdüğü dilekçeyi, temsilcilik adına bir kişi bina kapısında aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon