Irak'ta intihar saldırısı: 30 ölü

Irak'ın Yusufiye kasabasında bugün düzenlenen ve yaklaşık 30 kişinin öldüğü, 110 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınayan Türkiye, yaralılardan bir kısmının nakli için Bağdat'a bir ambülans uçak gönderiyor.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 13:08
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden intikal eden bilgilere göre saldırının, Türkmen Karakol aşiretinin yaklaşık 3 bin mensubunun katıldığı bir toplantısı sırasında gerçekleştirildiğinin anlaşıldığı'' belirtildi.
Saldırıda yaralanan Irak vatandaşlarından bir kısmının tedavi amacıyla Türkiye'ye nakillerini sağlamak için bir ambülans uçağın Bağdat'a gönderilmesi için hazırlıklara başlandığının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi: ''Saldırının, Bağdat ve Basra'da 'Çok Uluslu Güç' tarafından kullanılan üs ve binaların Irak hükümetine devri suretiyle Irak halkının egemenliğine tam olarak kavuşma yolunda önemli bir adım atılmasının hemen ardından gerçekleştirilmesi dikkati çekmiştir. Ocak ayının sonunda düzenlenmesi öngörülen ve Irak'taki siyasal süreç açısından kritik bir önem taşıyan yerel seçimlere giden süreçte Irak'ı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bu gibi menfur terör eylemlerinin yoğunlaşmasından endişe duyulmaktadır. Irak halkının demokratikleşme ve barış içinde birarada yaşama arzusunu kırmayı amaçlayan bu alçakça terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu hassas süreçte tüm Iraklılar'a birlik ve beraberlik içinde sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket etme çağrısında bulunuyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler