Erdal Polat'a 9 kez müebbet hapis

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanması olayını gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargılanan sanık Erdal Polat, 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, 75 yıl 4 ay da hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 13:15
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da askeri servis aracına yönelik yapılan ve 6’sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili dava karara bağlandı. Bombalama olayını gerçekleştirdiği iddia edilen sanık Erdal Polat 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, 75 yıl 4 ay da hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan sanık Erdal Polat'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 9 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan 3 sanık ise duruşmaya katılmadı.

''Ben yapmadım"

Hazırladığı 21 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okuyan sanık Erdal Polat, eyleme katılmadığını ileri sürerek, "Ben sadece arabayı satın alarak 'Hacı' kod adlı örgüt üyesine verdim. Eyleme katılmadım. Benim orada bulunduğuma dair dosyada hiçbir delil bulunmamaktadır'' dedi. Çoğunluğu sanık Erdal Polat'ın yakınları olan diğer sanıklar da, suçlamayı kabul etmeyerek, sanık Polat'a bilerek ve isteyerek yardım etmediklerini savundular.


Karar

Sanıklar ile avukatlarının son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Erdal Polat'ın TCK'nın ''Devletin birliğini ve bütünlüğü bozmak'' suçunu içeren 302/1. maddesi uyarınca bir, köy korucusunun şehit edilmesi suçundan bir ve TCK'nın ''Tasarlayarak adam öldürmek'' suçunu kapsayan 82/1. maddesi uyarınca da 7 kez olmak üzere toplam 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanık Polat'ın, ''Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs'', ''Mala zarar vermek'', ''Patlayıcı madde taşımak, bulundurmak ve nakletmek'' ve ''Ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından da toplam 75 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Çoğunluğu sanık Erdal Polat'ın yakınları olan sanıklar Murat, Mencile, Mehdin ve Zeki Polat ile Ayhan Turgut'un ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanıklar İrfan, Fuat, Leyla ve Meryem Polat ile Celal Çelik ve Fırat Altan'ın ''atılı suçu işledikleri sabit olmadığından'' beraatlarını kararlaştırdı.

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından sanık Erdal Polat, duruşma salonunda terör örgütü lehine slogan attı. Sanık Polat ve diğer sanıklar güvenlik güçleri tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler