Trabzonspor 2 - Mersin İdmanyurdu 3

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, Avni Aker'de Mersin İdman Yurdu'na 3-2 mağlup oldu.

Yayınlanma: 26.02.2012 - 15:34
Abone Ol google-news

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Yunus Yıldırım, Erdinç Sezertam, Ekrem Kan

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Mustafa, Giray, Cech, Zokora, Colman, Volkan Şen, Olcan, Alanzinho, Henrique

Mersin İdmanyurdu: Hakan Arıkan, Mustafa Keçeli, İbrahim Kaş, Boum, Çağdaş, Hakan Bayraktar, Bueno, Erman, Moritz, Ben Yahia, Mert Nobre


Maçtan öne çıkan dakikalar

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında PSV Eindhoven'a 4-1 yenilerek elenen Trabzonspor, ligde 29 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan kart cezalısı Burak'tan yoksun olarak çıktığı karşılaşmada, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıda bir türlü organize görüntü veremedi.

Rakibi karşısında baskılı bir oyun ortaya koyamayan ve etkili pozisyonlar üretemeyen bordo-mavililer, 33. dakikada Mert Nobre'nin golüyle de ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

8. dakikada Volkan'ın sol çaprazdan şutunda kaleci Hakan Arıkan'ın yumrukla uzaklaştırdığı top ceza alanının hemen dışındaki Zokora'nın önüne düştü. Bu futbolcunun sert şutunda top üsten auta gitti.

17. dakikada İbrahim Kaş'ın geri pasıyla topla buluşan kaleci Hakan Arıkan, önündeki topa geç vurunca pozisyonu takip eden Arjantinli oyuncu Colman, meşin yuvarlağa ayak koydu. Ancak kaleci Hakan'ı geçen top yandan auta çıktı.

31. dakikada Moritz'in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Tolga, üzerine gelen topu kontrol etti.

33. dakikada Mustafa Keçeli'nin sağdan ortasında, yakın mesafedeki Moritz'in kafa vuruşunda, kaleci Tolga'dan dönen topu altı pas içindeki Mert Nobre, yatarak ayağıyla filelere gönderdi: 0-1

43. dakikada Ben Yahia'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, yakın mesafede iyi yükselen Moritz'in kafa şutunda, top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Kalan sürede de gol olmayınca ilk yarı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Bu arada, karşılaşma öncesinde, hafta içinde vefat eden FIFA Onur Kurulu Üyesi ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Çobanlı ve Beşiktaşlı eski milli futbolcu Faruk Sağnak anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzonsporlu oyuncular sahaya 'Vergilendirilmiş kazanç ile daha iyi bir yaşam daha iyi bir Türkiye' yazılı pankart ile sahaya çıktılar.

60.dakikada ikinci yarıda oyuan giren Halil Altıntop, skoru 2-1' getirdi.

66. dakikada Olcan'ın sağdan ortasında, arka direk önündeki Henrique, etkisiz bir vuruşla topu yandan auta gönderdi.

68. dakikada Delev'in soldan ortasında, Mert Nobre yakın mesafede uygun durumda topa dokunamayınca konuk takım mutlak bir golden oldu.

80. dakikada Colman'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, savunmaya çarparak kaleye doğru yönelen topu Hakan son anda kornere çelmeyi başardı.

83. dakikada Adrian'ın pasında ceza alanı içinde Olcan, şık bir vuruşla topu kaleci Hakan Arıkan'ın sağından filelere göndererek maçta eşitliği sağladı: 2-2

87. dakikada ceza alanı içinde Halil'in şutunda kaleci Hakan'ın çeldiği topu savunma uzaklaştırmayı başardı.

88. dakikada Mersin İdmanyurdu tekrar öne geçti. Mustafa Keçeli'nin uzun pasında Serkan'ın müdahale edemediği top ile ceza alanı içinde buluşan Hasan Üçüncü, Mustafa'dan sıyrılarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-3
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler