Cimbom'da skor yükünü yeniler çekiyor

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Beşiktaş'ı 3-2 yenerek, en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 9 puan fark atan lider Galatasaray'da skor yükünü, bu sezon takıma dahil olan oyuncular çekiyor.

Yayınlanma: 27.02.2012 - 12:22
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de 28 hafta sonunda en çok gol (54) atan ve en az gol (21) yiyen takım konumunda bulunan sarı-kırmızılılarda, bu sezon transfer edilen oyuncuların gol yollarındaki başarılı performansı dikkati çekiyor. ''Cim Bom'' ligde geride kalan 28 haftada rakip fileleri 54 kez havalandırırken, bu gollerin 38'i (Yüzde 70'i) takıma yeni katılan oyunculardan geldi.

Sarı-kırmızılı takımın İsveçli golcüsü Johan Elmander 11 gol ile en golcü futbolcu olarak öne çıkarken, bu oyuncuyu 8'er golle Felipe Melo ve Selçuk İnan takip etti. Takımın yeni oyuncularından Engin Baytar ve Emmenuel Eboue 2'şer, Albert Riera, Sercan Yıldırım ve Ceyhun Gülselam da birer gol buldu. Takıma devre arasında dahil olan Necati Ateş 3, Yiğit Gökoğlan da bir kez rakip fileleri havalandırdı.

Galatasaray'da bu sezon takıma dahil olan oyunculardan sadece savunmada forma giyen Çek futbolcu Tomas Ujfalusi, skor olarak takıma katkı sağlayamadı.
 

Gollerin yarısı Elmander, Melo ve Selçuk'tan

Galatasaray'da bu sezon takıma katılan oyunculardan Johan Elmander, Felipe Melo ve Selçuk İnan, takımın gol yollarındaki en etkili isimleri oldu. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon kaydettiği 54 golün yarısı (27) bu üç oyuncunun ayağından geldi.

Derbi maçta dün Beşiktaş karşısında 2 kez fileleri havalandıran Elmander, 11 gol ile takımın en golcü futbolcusu konumunda bulunurken, kariyerlerindeki en golcü sezonlarını geçiren Melo ve Selçuk İnan da 8'er golle takımlarına katkı verdiler.

Diğer oyuncular 15 gol kaydetti

Galatasaray'da geçen sezon forma giyen futbolcuların, bu sezon attığı gol sayısı 15 oldu.
Sarı-kırmızılı takımın golcü futbolcusu Milan Baros 7 gol ile öne çıkarken, genç oyunculardan Emre Çolak da 3 gol kaydetti. Devre arasında Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer olan Kazım Kazım ve Gökhan Zan'ın 2'şer golü bulunurken, bir gol de Semih Kaya'dan geldi.

Galatasaray'ın hanesine yazılan gollerden bir tanesi de Ankaragücü futbolcusu Jan Rajnoch'ın kendi ağlarına gönderdiği gol oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler