'Bursa'da olmaktan çok mutluyum'

Bursaspor, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Sağlam, ''Bursa'da, Bursaspor'da olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Bu tabloyu gördükten sonra heyecanlanmamak ve gelecek için umutlanmamak elde değil'' diye konuştu.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 22:09
Abone Ol google-news

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen ve yaklaşık 500 yeşil-beyazlı taraftarın izlediği imza töreninde konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, sezonun ilk yarısında 2 teknik direktörle çalıştıklarını, ancak istenen verimi alamadıklarını söyledi.
Bir camianın ileri gitmesi için başkanından teknik heyetine, yönetiminden futbolcusuna herkesin bir uyum içinde ve camianın da seveceği bir biçimde hareket etmesi gerektiğini anlatan Yazıcı, ''Bugüne kadar şanssızdık. Büyük Bursaspor olabilmek için sağlam kişilerle çalışmak lazım. Biz de bu yüzden soyadı gibi sağlam direktörümüz Ertuğrul Sağlam ile anlaştık'' dedi.

Yeşil-beyazlıların yeni teknik direktörü Sağlam ise taraftarların yoğun sevgi gösterileri altında yaptığı konuşmasına, ''Bursa'da, Bursaspor'da olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Bu tabloyu gördükten sonra heyecanlanmamak ve gelecek için umutlanmamak elde değil'' diye konuştu.

Bu sezon Bursaspor'da görev yapan teknik direktörler Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar'a da teşekkür eden Sağlam, şunları kaydetti: ''15 gün önce beni telefonla arayan bir gazeteci, 'Bursaspor'da çalışmayı düşünür müsünüz?' sorusunu yöneltmişti. Aslında sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmüyordum. Kendisine, 'Gelecekten beklentisi olan ve belli bir planı olan, hedeflerimize birlikte gideceğimiz bir takım çalıştırmak istiyorum' demiştim. Sayın başkanın bu teklifi geldikten sonra çok heyecanlandım. Çünkü 45 yıllık tarihinde belki de tüm sporseverler, büyük takımların dışında şampiyonluğun adayı olarak Bursaspor'u görüyorlar. Ben de '3.5 yıllık sözleşme yaparsak bu iş olur' dedim. Başkanımız da bu tarz bir istekle gelince kabul ettim. İnanıyorum ki bu takımı hep beraber şampiyonluğa oynatabiliriz. Bunu başaracak güç ve kalbimiz var.''
Sağlam, başarının gelmesi için kentte herkesin elini taşın altına sokması gerektiğine işaret ederek, hedeflerinin ilk olarak Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamak ve kupayı kaldırmak olduğunu vurguladı.

Yeşil-beyazlı taraftarların kendisine yönelik tezahüratları sırasında zaman zaman duygulandığı gözlenen Sağlam, Mutlu Topçu, Ersel Uzgur, Öztürk Tanrıbilir, Birol Berkem ve İbrahim Bakır'ın yardımcılıklarını yapacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Sağlam, 3.5 yıllık sözleşmeyi imzaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler