Beşiktaş, sinir küpü

Bu sezon Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, hem sahada hem de tribünde agresif bir görüntü çizdi.

Yayınlanma: 28.02.2012 - 11:37
Abone Ol google-news

Siyah-beyazlılar, bu sezon 3 kulvarda oynadığı 39 resmi maçta 7 kez kırmızı, 86 kez de sarı kart görürken, tribün olayları da Beşiktaş Kulübü'nü bir hayli zorladı. Seyircilerinin neden olduğu olaylar nedeniyle siyah-beyazlı kulübe 3 maç seyircisiz, 1 maç saha kapatma ve 970 bin lira para cezası verildi.

Quaresma başı çekiyor

Siyah-beyazlı ekibin, geride kalan haftalarda en hırçın oyuncusu Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma oldu. Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında kırmızı kartla oyun dışı kalan yıldız futbolcu, 3 kulvarda toplam 7 kez de sarı kart gördü.

Quaresma, aralarında Fenerbahçe-Beşiktaş maçının da bulunduğu 6 karşılaşmada kart cezası nedeniyle takımına katkı sağlayamadı. Portekizli futbolcu, Rusya'nın Alania takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarında geçen yıldan kalan kart cezasını çekti.

Siyah-beyazlılarda İsmail Köybaşı ligde Gaziantepspor ve Medical Park Antalyaspor; Fernandes, Kayserispor, Necip Uysal Gaziantepspor maçlarında, İbrahim Toraman da Alania ile yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turunda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
 

9 futbolcu, 18 maçta oynamadı

Beşiktaş'ta bu sezon üç kulvarda 9 futbolcu, 18 maçta kart cezaları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı. Quaresma, 6 maçla başı çekerken, Fernandes 3, İsmail Köybaşı ve İbrahim toraman 2'şer, Egemen Korkmaz, Hugo Almeida, Veli Kavlak, Tomas Sivok ve Necip Uysal da birer maç cezaları nedeniyle forma giyemedi.

 

Süper CentilmenLig'de son sırada

Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında uygulanmaya başlanılan ''Süper CentilmenLig''de de son sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar, en yakın rakibine büyük bir fark atarak son sıraya yerleşti.
 

Kart raporu

Beşiktaşlı oyuncuların Spor toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki toplam kart sayıları şöyle:

Futbolcu Kırmızı Kart Sarı Kart
-------- ------------ ---------
Quaresma 2 7
İsmail Köybaşı 2 3
İbrahim Toraman 1 7
Fernandes 1 6
Necip Uysal 1 2
Egemen Korkmaz - 9
Veli Kavlak - 8
Sivok - 7
Almeida - 7
Simao - 4
Ernst - 4
Aurelio - 3
Tanju Kayhan - 3
Mustafa Pektemek - 3
Hilbert - 3
Edu - 2
Cenk Gönen - 2
Ekrem Dağ - 2
Ersan Adem Gülüm - 1
Holosko - 1
Rüştü - 1
Guti - 1
 

Küfürlü tezahüratlardan ağır bedel ödedi

Siyah-beyazlı takım, seyircilerinin neden olduğu olaylar nedeniyle, 3 kez seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kaldı. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve ligde Mersin İdmanyurdu maçlarını, federasyonun bu sezonki uygulaması nedeniyle sadece kadın ve 12 yaş ve altı çocukların önünde oynayan Beşiktaş, aldığı ceza nedeniyle bu hafta Trabzonspor maçında da taraftarlarından yoksun kalacak.

Öte yandan 1 kez de saha kapatma cezası alan Beşiktaş, bu ceza nedeniyle Orduspor ile Fiyapı İnönü Stadı'nda yapması gereken mücadeleyi Antalya'da oynamak zorunda kalmıştı.
Beşiktaş, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından da bu sezon 970 bin lira para cezası aldı. Beşiktaş Kulübü'nün, PFDK'dan bu sezon para cezası almasına neden olduğu maçlar ve para miktarları şöyle:

Eskişehirspor-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-Ankaragücü: 7 bin 500 lira
Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş: 30 bin lira
Beşiktaş-Fenerbahçe: 95 bin lira
Gençlerbirliği-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-Galatasaray: 235 bin lira
Manisaspor-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 10 bin lira
Beşiktaş-Eskişehirspor: 60 bin lira
Ankaragücü-Beşiktaş: 7 bin 500 lira
Beşiktaş-Gaziantepspor: 120 bin lira
Kayserispor-Beşiktaş: 20 bin lira
Fenerbahçe-Beşiktaş: 125 bin lira
Sivasspor-Beşiktaş: 5 bin lira
Beşiktaş-Gençlerbirliği: 240 bin lira


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler