Eğitimde yönetici atama çıkmazı

Milli Eğitim Bakanlığı, Ekim ayında yayınladığı genelge ile yönetici atamalarını "bir an önce" yapılması emrini vermesine karşın, birçok ilde atama tarihlerinin belirlenmesinde önemli aksaklıklar meydana geldi. Bilecik de bu illerden biri olurken Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin tersi bir karar vererek yönetici atamalarını erteleme kararı aldığını açıkladı.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 09:03
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği kapsamında boş bulunan yönetici kadroları için 31 Ekim 2008 tarihinde 2008/74 no'lu genelgeyi yayınlayarak atamaların "bir an önce" yapılması emrini verdi.

Genelgede, her kademe yöneticilik için ayrı ayrı duyuru yapılabileceği gibi, topluca duyuru yapılabilmesinin de mümkün olduğu belirtilmişti.  Genelgenin ardından Valilikler art arda atama duyurularını yaparken, duyuru yapan bazı illerde valilikler; duyuruları geri çektiğini ya da sadece müdür atamalarını yapacağını açıkladı. Yönetici atamalarında ardı ardına yaşanan aksaklıkların bir yenisi de Bilecik'ten geldi.

"Öğretmen açığı had safhaya çıkar, atama yapmayız"


Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü 25 Aralık 2008 tarih ve 14722 sayılı, "Yönetici Atama başvuru tarihinin ertelenmesi" konulu bir yazı göndererek, atamaların ertelendiğini duyurdu. Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Kandil imzası ile gönderilen yazıda, "İlgi duyuru yazımızda yönetici atama başvurularının sistem üzerinden 16-26 Aralık 2008 tarihleri arasında yapılacağı, atamaların ise 2008-2009 öğretim yılı I. dönem sonunda gerçekleştirileceği duyurulmuş olup 62 Müdür, 9 Müdür Başyardımcılığı ve 61 Müdür Yardımcılığı ilan edilmiştir. İlan edilen toplam 132 yöneticiliğe atama yapılması durumunda öğretim yılının ikinci yarısındaki öğretmen ihtiyacının had safhada olacağı ve bu açığın kapatılamayacağı anlaşılmaktadır" denildi.

Yazıda, Şubat-Mart 2009/1. atama döneminde söz konusu açığın azaltılacağının düşünüldüğü belirtilerek, atamanın daha sonra yapılacağı kaydedildi. Buna karşın, eğitim kurumları yöneticiliklerinin "vekil idarecilerle" yapılırken atamanın "açığın had safhaya ulaşması" korkusu ile yapılmaması eleştirilere yol açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler