"Notre Dame'ın Kamburu" sahneye veda ediyor

Victor Hugo'nun Notre Dame Katedrali'nden yola çıkarak kaleme aldığı dünyaca ünlü eseri "Notre Dame'ın Kamburu" bu sezonda son kez sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 02.03.2012 - 10:05
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz günlerde prömiyeri gerçekleşen ve sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan bale eseri 3 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da  Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde son kez sahnelenecek.  Eserin son temsilinde izleyicileri bir de sürpriz bekliyor. Son temsilde Antalya Devlet Opera ve Balesi dansçıları ile birlikte Ankara balesinden de konuk sanatçılar sahne alacak.


3 Mart son temsil


Eserin koreografi ve librettosu  Ankara DOB Başkoreografı G. Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni A. Volkan Ersoy imzasını taşıyor. Eser  ihtişamlı dekoru ile olduğu kadar  güvenlik sınırlarının zorlandığı beklenmedik sürpriz finali ile de nefes kesiyor.

Eserin müzikleri Cesare Pugni’nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic’e, dekor tasarımı Adnan Öngün’e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na ait.   ANTDOB Orkestrasını ise şef Hakan Kalkan yönetiyor.


Nefes kesen gösteri

İzleyicinin  dönemsel bir konuyu, zengin bir görsel şölen içerisinde  dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile  izleme fırsatı yakaladığı  eserin Cumartesi günü yapılacak son temsilinde   Ankara Balesi sanatçıları da sahne alacak.  Konuk sanatçılar arasında “Esmeralda”’yı Sanem Ergüler , Şair “Gringoire” ‘u  Cankat Özer  , “Yüzbaşı Phabelus” u Oliver Spence  , “ Fleur de Lyns “ i Mine Örsçekiç , “Clopin”’i “ Hakan Odabaşı ,  “Rahip Frollo”’yu ise Ertuğrul Bolat canlandıracak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler