Sağlık çalışanları için yüksek lisans programı

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen öncülüğünde sağlık çalışanlarına yönelik sağlık yönetimi alanında yüksek lisans programı başlatıldı.

Yayınlanma: 03.03.2012 - 13:50
Abone Ol google-news

Programdan gelecek yılın sonuna kadar 4 bin kişinin mezun olması bekleniyor.

Programın başlatılması dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen törende bir konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, projede emeği geçenlere teşekkür ederek
projeyle halkın sağlıktan çok daha iyi hizmetler almasının önünün açıldığını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da projeye ilişkin bilgiler verdi ve projeden bu yılın sonuna kadar 4 bin kişinin mezun olmasının beklendiğini ifade etti.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl de ''Sağlıkta Dönüşüm'' projesinin başarılı olmasındaki en büyük değeri sağlık çalışanlarının yarattığını vurguladı.

Başlatılan yüksek lisans programını çok önemsediklerini dile getiren Erdöl, amacın doktora ve sonrası düzeyde insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye geneli yüksek lisans eğitimlerine 18 ilde 21 sınıfta 900 öğrenci ile başlanacak. Daha sonra 22 ilde 32 sınıfta daha eğitim yapılacak. Böylece gelecek yıl sonuna kadar tüm illerde yaklaşık 4 bin öğrencinin sağlık yönetiminde uzmanlaşmak için gerekli eğitimi tamamlaması planlanıyor. Programa; il sağlık müdürleri, başhekimler, hastane müdürleri ve başhemşireler başta olmak üzere sağlık yönetimine ilgi duyan ve bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen sağlık çalışanları da başvurabiliyor. Yaklaşık 2 yıl süren program boyunca sağlık hukuku, sağlık ekonomisi, hastane bilgi sistemleri ve sağlıkta toplam kalite gibi 12 farklı ders alınıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon