Nükleer santral protesto edildi

Sinop Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Sinop'ta termik santral kurulmak istenmesini protesto etti. Göstericiler, Nükleer ve kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtların hem çevreye zarar verdiğini hem de dışa bağımlılığı artırdığını ifade ettiler.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 15:12
Abone Ol google-news

Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Yaykıl köyünde, ellerinde ''Termikçi şirket köyümüzü terk et'', ''Yeşilime dokunma'', ''Dünyayı daha fazla ısıtmayın'' yazılı dövizlerle toplanan platform üyelerine, yöre halkı da destek verdi.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir ülke olduğunu bildirdi.
Nükleer ve kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtların hem çevreye zarar verdiğini hem de dışa bağımlılığı artırdığını ifade eden Gürbüz, termik santrallerin oluşturdukları çevre kirliliğine ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Sinop'ta üç adet termik santral kurulmak istendiğini belirten Metin Gürbüz, ''Toprak, deniz, yeraltı suyu ve hava kirliliği ile dolaylı olarak yöremizdeki on binlerce insanın sağlığını, yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek termik santrallerin akılcı bir yatırım olmadığını düşünüyor, yol yakınken bu yanlış yatırım kararından bir an önce vazgeçilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Açıklamanın ardından, termik santral aleyhine slogan atan platform üyeleri, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon