Atalay'dan Baykal'a yanıt

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Deniz Baykal'ın, parti genel merkezinde dinleme cihazları bulunması ve polis teşkilatına yönelik sözleriyle ilgili, ''Deniz Baykal'ın ağzından çıkan ve teşkilatımız mensuplarını derinden yaralayan talihsiz sözleri, devlet terbiyesine ters düşüyor. CHP Lideri'ni, talihsiz çıkışı üzerinde bir daha düşünmeye davet ediyorum'' dedi.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 17:03
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün bir televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki, ''polis teşkilatına güvenmediği'' yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Atalay, Baykal'ın, ''durduk yerde devletin polis teşkilatına güvenmediği'' gibi talihsiz bir beyanda bulunduğunu söyledi.

Polis teşkilatının, kurulduğu günden bugüne kadar her dönem ve her durumda vatandaşların takdirine ve teveccühüne mazhar olduğunu vurgulayan Atalay, polisin, anayasal çerçeve içerisinde, yasalara uyarak görev yaptığını ifade etti. Atalay, ülkede kanun hakimiyetini sağlamak, vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etmek için polisin, büyük bir özveri ile çalıştığını belirtti.

''Bütün vatandaşlarımız geceleri rahat uyuyabiliyor, gündüzleri de gözü arkasında kalmadan işine gücüne bakabiliyorsa bu, güvenlik güçlerimiz sayesindedir. Bu sebepledir ki polisimiz halkımızın bütününün sonsuz güvenine sahiptir'' diyen Atalay, şunları kaydetti:

''Bu ülkenin başka bir polis teşkilatı da yoktur. Bu sebeple polisimiz hakkında konuşma yaparken herkesin üslubuna olağanüstü dikkat etmesi gerekir. Devleti adına milletine hizmet eden ve milletinin bağrından çıkmış güzide ve fedakar insanlardan oluşan, anayasal düzenimizi koruma uğruna bugüne kadar binlerce şehit vermiş olan bir teşkilattır bu.

CHP binasındaki bir-iki odada çıkan cihazların dinleme amaçlı mı olduğunu, dinleme amaçlıysa kim veya kimler tarafından oralara yerleştirildiğini en iyi sonuçlandırabilecek olan da son yıllarda teknoloji alanında büyük atılımlara sahne olan polisimizdir. CHP'nin Sayın Lideri, polisimizin konuyu incelemesiyle ortaya çıkacak sonuçtan rahatsızlık duymayacaksa, partisinde bulunan cihazların kimliğini ortaya çıkarma görevini gönül rahatlığı içerisinde teşkilatımızın ihtimamına terk edebilir.
Polisimiz kanunlarla kendisine verilmiş görevlerini yerine getirirken, bütün kişi, kurum ve kuruluşlara eşit davranarak, görevlerini büyük bir titizlik ve özveri ile aksatmadan yerine getirmektedir ve bundan sonra da getirmeye devam edecektir.

Deniz Baykal'ın ağzından çıkan ve teşkilatımız mensuplarını derinden yaralayan talihsiz sözleri, devlet terbiyesine de ters düşüyor. CHP Lideri'ni, talihsiz çıkışı üzerinde bir daha düşünmeye davet ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler