Yunan denizciler Tekirdağ Limanı'na sığındı

Yunanistan'dan İstanbul Ataköy marinasına gitmek için 4 motorlu şişme botla denize açılan 13 Yunan denizciden 5'i, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Tekirdağ Limanı'na sığındı.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 19:04
Abone Ol google-news

Yunanistan'ın Kavala kentinden İstanbul'a gitmek için 4 botla yola çıkan 13 denizci, Balkanlardan gelen yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Denizin çok dalgalı olması nedeniyle güç anlar yaşayan 13 denizciden 5'i, 2 botla Tekirdağ Limanı'na sığındı. Denizciler geceyi Tekirdağ'da geçirecek.

Denizcilerden Ruli Etnopulo (52), yaptığı açıklamada, yaz ve kış aylarında teknelerle denize açılarak, sahile kıyısı bulunan, başta Kıbrıs, Malta ve Türkiye olmak üzere ülkeleri gezdiklerini söyledi. Etnopulo, Tekirdağ açıklarında aniden bastıran kar, tipi nedeniyle denizde mahsur kaldıklarını, ardından Tekirdağ Limanı'na sığındıklarını belirterek şöyle konuştu: ''Hava biraz sert geçiyor. Bu akşam daha da bastıracak. İstanbul Ataköy marinasına gidecektik. Ancak 60 mil kala varamadık. Bu akşam buradayız. Yarın yolumuza devam edeceğiz. 2 motorlu şişme bot ile toplam 5 kişi Tekirdağ limanına sığındık. Daha açıkta 2 teknemiz ve 8 arkadaşımız var. Onlar da yerimizi biliyorlar. Buraya gelecekler. Onları bekliyoruz. Şu anda telsizle ulaşamıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler