Irak'ta saldırıda 2 Şii öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir bombanın patlaması sonucu 2 Şii'nin öldüğü bildirildi. Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezindeki Karrada mahallesinde ise Amerikan askerlerinin, Iraklı bir kadın gazeteciye ateş açarak ağır yaraladığı ifade edildi.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 19:32
Abone Ol google-news

Iraklı güvenlik kaynakları, başkentin güneydoğusundaki Zafariniye mahallesinde akşamüstü saatlerinde meydana gelen patlamada 8 kişinin yaralandığını da kaydetti. Kurbanlarının tamamı sivil olan saldırının, Muharrem ayı dolayısıyla kutsal kent Kerbala'ya giden bir konvoya yönelik olduğu da belirtildi.

 

Iraklı kadın gazeteci ağır yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezindeki Karrada mahallesinde Amerikan askerlerinin, Iraklı bir kadın gazeteciye ateş açarek ağır yaraladığı bildirildi. Amerikan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, dün Karrada mahallesinde Irak kuvvetleriyle Amerikan kuvvetlerinin ortak operasyon düzenlediği sırada, uyarıları dikkate almadığı ve hareketleri şüpheli görüldüğü için bir kadına ateş açıldığı, kadının yaralandığı belirtildi.

Beladi televizyon kanalının sözcüsü Muhsin El Darraci de Amerikan birliklerinin aslında havaya ateş açtığını, ancak kendileri için çalışan kadın gazetecinin ''bu uyarı ateşini duymadığını'' belirtti. Amerikan ve Irak ordusunun olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtilirken, kanal, gövdesinden giren kurşunun sırtından çıktığı belirtilen gazeteci Hadil İmad'a yönelik bu saldırıyı şiddetle kınadı.

Eski başbakanlardan İbrahim Caferi'nin sahibi olduğu kanal, gazeteciye yönelik saldırıdan Amerikan askerlerini sorumlu tuttuklarını bildirdi. Amerikan ordusu ise olayla ilgili başka açıklamada bulunmadı.

Bu arada, merkezi Fransa'da bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, İmad'ın yaralandığı saldırıyı kınadı ve olayın en kısa zamanda açığa kavuşturulmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler