'Sadaka kültürü' tartışması

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, Başbakan Erdoğan'ın "sadaka kültürü"nü değerlendirdi ve "Sadakacılığı savunmak, yoksulluğun kader olduğunu savunmaktır" dedi.

Yayınlanma: 04.01.2009 - 11:01
Abone Ol google-news

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, Birleşmiş Milletler'de (BM), yoksullukla mücadelenin hayırseverlikle olmayacağına dikkat çektiğini belirterek, yoksulluğun yarattığı eşitsizliğin sadece gelir eşitsizliğiyle sınırlı olmadığını, toplumsal yaşama eşit katılımı da engellediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, "sadaka kültürü"nü savunmasını değerlendiren Işık, "sadaka verilerek, yoksulluk giderilemez, kalıcılaştırır. Bu da Başbakanın yoksulluğu kader olarak gördüğü anlamına gelmektedir" dedi. Işık, Birleşmiş Milletler'in de, yoksullukla Mücadeleyi "hayırseverlik değil yükümlülük" biçiminde sloganlaştırdığına dikkat çekti.

Işık, kent yoksulluğuna karşı uygulayacağı projeler hakkında şu bilgileri verdi:
"Belediye başkanı seçilmem halinde yoksulluğun hem ekonomik hem de toplumsal katılım açısından giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız. Bu süreç içinde, her yoksulun insanca yaşaması için gerekli alt yapıyı gerçekleştireceğiz. Uygulayacağımız projelerle yoksulların gündelik hayatındaki yükü hafifletecek ve yoksulluğun artmasını engelleyeceğiz. Yoksullar için gelir ve istihdam yaratıcı fırsatları artıracağız. Yoksulları aşağılayan eve paket servisleri yerine yoksulların da diğer insanlar gibi istedikleri yerde alışveriş yapmasına olanak tanıyan gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla 'hemşehri çekleri' uygulamasına geçeceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler