Obama-Richardson işbirliği başlamadan bitti

ABD'nin 20 Ocak'ta göreve başlayacak yeni Başkanı Barack Obama'nın Ticaret Bakanı olarak seçtiği New Meksiko Valisi Bill Richardson görevine başlamadan çekildi. Çekilmenin sebebi olarak, Richardson'un valisi olduğu eyalette devam etmekte olan bir soruşturma olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 04.01.2009 - 19:23
Abone Ol google-news

ABD'nin 20 Ocak'ta göreve başlayacak yeni Başkanı Barack Obama'nın Ticaret Bakanı olarak seçtiği New Meksiko Valisi Bill Richardson'un görevinden çekildiği bildirildi.

NBC'nin haberinde, Richardson'ın, valisi olduğu eyaletle iş yapan bir şirket hakkındaki bir soruşturma henüz karara bağlanmadığı için görevinden çekildiği belirtildi.

Richardson, NBC'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, eyalet yönetiminin ve kendisinin tüm konularda kurallara uygun davrandığını ve bu soruşturmanın bu gerçeği ortaya çıkaracağını belirtti.

Ancak Richardson, süren soruşturmanın, atamasının onaylanma sürecini haksız şekilde geciktireceğine karar verdiğinden görevden çekildiğini ifade etti. Obama'nın Richardson'ın kararını "derin üzüntüyle" kabul ettiği kaydedildi.

Barack Obama, eski Başkan Bill Clinton döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve Enerji Bakanı olarak görev yapan Hispanik kökenli Richardson'ı aralık başında ticaret bakanlığına atamıştı.

New Meksiko valiliğinde ikinci dönemini yaşayan Richardson, 7 dönem de kongrede görev yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler