Hindistan, saldırı kanıtlarını Pakistan'a sundu

Hindistan, Mumbai'de kasım ayında düzenlenen ve 179 kişinin ölümüne neden olan saldırılarla ilgili kanıtları Pakistan'a sundu. Hindistan, bu kanıtlarla, Pakistan'ın sorumluları yakalaması gerektiği çağrısını resmiyete dökmüş oldu.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mukherjee, "saldırıları düzenleyen teröristlerle Pakistanlı unsurlar arasında bağ bulunduğuna ilişkin kanıtları bugün Pakistan'a resmen sunduklarını" belirtti.

Bakan Mukherjee, Pakistan hükümetinden, üst düzey Hint yetkililerine verdiği taahhütleri ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesini istediklerini kaydetti.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Güney Asya'dan sorumlu Bakan Yardımcısı Richard Boucher, Mumbai saldırılarının ardından Hindistan'la Pakistan arasındaki gerginliği ele almak üzere bugün İslamabad'a geldi.

Pakistanlı bir yetkili, Boucher'in bugün Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile görüşeceğini belirtti.
Boucher'in, ayrıca ABD'nin, Pakistan'ın Afganistan sınır bölgelerinde yürüttüğü "terörizmle savaşta" Pakistan'ın işbirliğini de ele alacağı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler