Esad'ın 3 bin maili deşifre edildi

Suriye lideri Beşar Esad ile eşinin 3 bine yakın kişisel e-postası deşifre oldu. The Guardıan gazetesinin yayımladığı kişisel e-postalarda diplomatik unsurların yanı sıra pek çok kişisel ayrıntı da var.

Yayınlanma: 15.03.2012 - 10:18
Abone Ol google-news

Beşar Esad'ın iTunes'tan indirdiği müziklerden, eşi Esma Esad'in Paris'ten aldıklarına kadar pekçok detay mevcut.

Paris'ten alınan şamdanlar, masalar ve avizeler için 10 bin euro ödenmiş.

Alışverişi yapan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad.

Öyle çok eski tarihli bir zaman diliminde değil, isyan günlerinde yapılan bir alışveriş bu.

İngiliz The Guardıan gazetesinin yayımladığı e-postalardaki detaylardan biri de böyle. Diğer bir detay Beşar Esad'a ait.

Esad, Amerikan şirketi Apple'ın iTunes uygulaması üzerinden pekçok müzik, film ve uygulama satın almış. Amerika'nın yaptırımlarına rağmen Esad'ın bu uygulamadan yararlanması ise 3. kİşiler aracılığıyla olmuş.

Dikkat çeken bir diğer husus, Esad'ın eşine yolladığı country şarkıcısı Blake Shelton'ın "God gave me you" şarkısı. Esad bu şarkıyı eşine Humus'ta başlayan saldırılardan bir gün sonra göndermiş.

Chris Brown, Lil Wayne ve Cliff Richard şarkıları, bir Harry Potter filmi ve Steve Jobs'un otobiyografisi de Esad'ın diğer tercihlerinden.

Bir başka mailde, Esad'ın danışmanlarından birine onlarca kişinin öldüğü Humus'la ilgili gönderdiği bir Youtube linki dikkat çekiyor.

Gazeteye göre; linkte bölgede yaşananları "ti"ye alan, oyuncak ve bisküviler kullanılarak canlandırılmış bir video var.

Ve diğer bir ayrıntı da Esma Esad'ın Katar Emiri El Tani'nin kızı Mayassa ile yaptığı görüşmeler. Mayassa son gelişmelerle ilgili olarak Esma Esad'a eşini görevi bırakması konusunda ikna etmesi tavsiyesi vermiş.

Mayassa ayrıca Esad ailesine başkent Doha'ya sürgün seçeneceğini gözönünde bulundurması gerektiğini söylemiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler