Türk erkeğinin saç haritası "seyrek" çıktı!

Türk erkeğinin saç dökülme haritası çıktı. Haritaya göre; batı illerindeki erkekler, doğudaki erkeklere göre daha fazla saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Saç dökülmesi sorunu yaşayan erkeklerin Türkiye ortalaması ise yüzde 37.

Yayınlanma: 15.03.2012 - 15:51
Abone Ol google-news

Bioxcin’in, Türk erkeğinin saç dökülmesi hassasiyetini ortaya çıkarmaya yönelik gerçekleştirdiği araştırmanın 2011 sonuçları açıklandı. ‘Bioxcin Saç Dökülmesi Araştırması 2011’ sonuçlarına göre saç dökülmesi sorunu yaşayan erkeklerin oranı giderek artıyor. Bioxcin’in 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği araştırma aynı zamanda saç bakım ürünleri pazarının 2011 yılında yüzde 82’lik artış ile rekor bir büyüme gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Son araştırmaya göre; saç bakım ürünleri kullanımında reklamların etkisinin giderek azalırken, tüketicinin artık uzman tavsiyesine daha çok önem verdiği de ortaya çıktı.

Batılı erkeğin saç hassasiyeti daha fazla

Akademetre’nin Bioxcin için, Türkiye’yi temsilen Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon’da olmak üzere 20- 49 yaş arası saç dökülmesi yaşayan 1270 erkekle ile gerçekleştirdiği araştırma çarpıcı sonuçları da ortaya çıkardı. ‘Bioxcin Saç Dökülmesi Araştırması 2011’e göre doğudan batıya doğru ilerledikçe saç dökülmesi problemi yaşayan erkeklerin oranı artıyor. Doğuya doğru ilerledikçe ise saç dökülmesini problem edenlerin oranı azalıyor. Saç dökülmesi konusunda çözüm olarak herhangi bir ürün kullananların yaş aralığı ise 20-49 arasında yoğunlaşıyor. 2011 yılında, saç dökülmesine çözüm olarak herhangi bir ürün kullananları sayısındaki artış ise özellikle 20-39 yaş gruplarında gerçekleşti.

2 bin liran varsa çözümün de var

Saç dökülmesi hassasiyeti yaşayan ve sorunun çözümü için herhangi bir saç bakım ürünü kullananların gelir düzeyinin de incelendiği araştırma, bu ürünleri kullananların aylık gelirinin ortalama 2 bin TL olduğunu ortaya koydu. Saç bakım ürünü pazarı ise 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 82’lik bir artış gösterdi.

B'iota Labroratuvarları Genel Müdürü Cihat Dündar “2008’den bu yana gerçekleştirdiğimiz bu araştırma, erkeklerin saç dökülme probleminde artış grafiğinin yükseldiğini gösterdi. Bu, pazarın büyüme potansiyelinin devam edeceğini gösteriyor” diye konuştu. Saç dökülmesini önlemeye yönelik ürünlerin pazar payı 2009’da yüzde 4,6 artarken, 2010 yılında yüzde 4,8 oranında azalarak yüzde 29,5’e geriledi. 2011 yılında ise bu oran yüzde 24,0’lük büyük bir artış gösterdi. Buna göre; “Pazar” 2010 yılında yüzde 14 daralmışken, 2011 yılında, 2010 yılına göre yüzde 82,0’lik bir büyüme göstermiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler