Bugün yılın en stresli günü

Tatil sonrası, soğuk havalar, ekonomik kriz, yeni yılın hayatımıza ne getireceğinin telaşı ve yılın ilk pazartesi günü olması bugünü yılın en stresli günü yapıyor.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 14:43
Abone Ol google-news

Bugün 5 Ocak 2009. Yılın ilk pazartesi günü, ilk okul ve iş günü! Ve yapılan araştırmalara göre, yılın en stresli, en sıkıntılı günü...

Araştırmacıların ortaya koyduğu sonuçlara göre yılın ilk iş günü olmasından dolayı bugün bir kabus olarak değerlendiriliyor. Öyle ki, eski günleri bir kenara koyup yeni sayfalara imza atmak için ilk başlangıç, bugün olarak kabul ediliyor.

Ocak sıkıntılı bir ay

Yapılan araştırmaya göre Ocak ayının sıkıntısı bugünle sınırlı değil. Yılın ilk ayı olmasından kaynaklanan stres, beklenti ve heyecanlar da yılın sıkıntılı olarak tanımlanmasında önemli rol oynuyor. Bilimsel olarak yapılan açıklamalarda kişinin bu ay itibariyle kan basıncının ve stres seviyesinni en yüksek noktada olduğu tespit edildi.

Bağırın, çığlık atın

NTV'de yer alan habere göre, uzmanlar bağırmanın ve çığlık atmanın stresi azaltmanın en iyi yöntemi olduğunu vurguluyor. Bir başka yöntemde gözlerinizi kapayın, bulunduğunuz ortamdan bir iki dakika uzaklaşmak için derin derin nefes almak.

Yine araştırmalara göre iş yerinde insanları en fazla irite eden etkenler iş arkadaşlarının ses çıkararak yemek yemesi, burnunu çekmesi, yüksek sesle telefonda konuşması ve şarkı mırıldanması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler