"Detoks efsanesi boş"

Vücudu toksinlerden arındırdığı ileri sürülen "detoks" ürünlerinin bu işe yaradığına dair kanıt bulunmadığını söyleyen bilim adamları, meyve ve sebze yemenin sağlıklı hissetmenin en iyi yolu olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 15:25
Abone Ol google-news

Şişe suyundan yüz kremine çok sayıda ürünü inceleyen Voice of young science (VoYS) adlı kuruluş, vücudu toksinlerden arındırdığı ileri sürülen çok sayıda ürünün, "anlamsız" olduğunu bildirdi.

300'den fazla genç bilim adamını bünyesinde toplayan kuruluş, yılbaşı kutlamalarının ertesinde organizmalarını temizlemek isteyenlerin medet umduğu detoks ürünlerinin pek etkili olmadığını belirtti.

"Detoks" kelimesinin, ayak pansumanından saç maşasına kadar her üründe kullanıldığını ve bu ürünlerde toksinlerden arındırdığı ileri sürülen süreçle ilgili inandırıcı bir açıklama yer almadığını belirten araştırmacılardan Harriet Ball, detoks ürünleri üzerindeki incelemelerinin, kendilerine bunların çok az veya hiç etkisi bulunmadığını gösterdiğini kaydetti. Ball, insanların ceplerini boşaltmaktan başka işe yaramadığını belirttikleri ürünlerde şaşırtıcı yöntemler kullanıldığını bildirdi.

İngiltere'de detoks programlarını savunan çok sayıda şirketten Boots, 5 günlük detoks programının, kullanıcıyı zindeleştirdiğini ve enerjiyle doldurduğunu iddia ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler