İsrail, Erdoğan'ın açıklamalarından rahatsız

Jerusalem Post Gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Gazze operasyonuna ilişkin olarak kullandığı "insanlık dışı eylemler" ve "insanlık suçu" gibi ifadelerin İsrail'i rahatsız ettiğini yazdı. Yine aynı yazıda, Erdoğan'ın konuşma tarzının "dost ülkelerin birbirinden söz ederken kullandığı bir tarz olmadığını" belirtti.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 15:53
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze operasyonuna ilişkin sert açıklamalarının İsrail'de rahatsızlık yarattığı, İsrail'in itirazlarını Türkiye'ye ilettiği bildirildi.

Jerusalem Post Gazetesi, Erdoğan'ın Antalya'daki konuşması sırasında İsrail'in Gazze'de "insanlık dışı eylemler"de bulunduğunu ve "cezalandırılacağı"nı söylediğini öne sürdü.

Daha önceki konuşmalarında Erdoğan'ın "insanlık suçu" sözlerini kullandığını da kaydeden gazete, "İsrail, bu ifadelere ilişkin itirazlarını Türklere iletti. Kudüs'teki yetkililer, bunun, dost ülkelerin birbirinden söz ederken kullandığı bir tarz olmadığını söylediler" diye yazdı.

Başbakan Erdoğan, Antalya'da konuşması sırasında şunları söylemişti:
"Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz. Er veya geç hak eğemen olur. Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler