Haldun Taner'i Anma Töreni

Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV), Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önde gelen yazarı, epik tiyatro ve kabare tiyatrosunun öncüsü Haldun Taner'i ölümünün 25. yılında düzenlediği bir törenle anıyor.

Yayınlanma: 19.03.2012 - 10:47
Abone Ol google-news

21 Mart Çarşamba günü saat 16:00’da, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşecek toplantıya, GEV Başkanı İnan Kıraç’ın yanı sıra, Doğan Hızlan, Murat Gülsoy, Gülriz Sururi, Ali Sirmen, Selçuk Erez, Yiğit Okur ve eşi Demet Taner konuşmacı olarak katılacak. Gülsin Onay’ın piyanosuyla mini bir konser vereceği tören, Abdurrahman Şeref Salonu’nda bir kokteyl ile son bulacak.
 
Galatasaray Lisesi’nde kendi adıyla bir kütüphane bulunan Türk edebiyatının usta kalemi Haldun Taner (1915-1986) ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamıştı. Epik tiyatro ve kabare alanındaki yapıtları çağdaş Türk tiyatrosunun klasikleri arasına giren, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı ve tiyatrosunun önde gelen yazarı Haldun Taner, Türkiye’deki ilk epik tiyatro örneği olan “Keşanlı Ali Destanı” ile dünya çapında tanınıyor.
 
www.gev.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler