Diplomatik çabalar sürdürülecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın katıldığı Gazze zirvesinden diplomatik çabaların artırılarak sürdürülmesi kararı çıktı. Toplantı sonrası Babacan'ın BM toplantısına katılmak üzere New York'a, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da Şam'a gideceği açıklandı.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 19:25
Abone Ol google-news

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan arasında gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üçlü görüşmede Başbakan Erdoğan'ın dört Ortadoğu ülkesini kapsayan turu ve son günlerde gerek Cumhurbaşkanı, gerekse Başbakan'ın bölge ve Avrupa ülkeleriyle yürüttüğü telefon diplomasisinde edinilen izlenimlerin değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada gündemdeki değişik tekliflerin göz önünde bulundurularak, diplomatik çabaların artırılarak sürdürülmesine karar verildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Ayrıca, Türkiye'nin, Geçici Üye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne katılmasının ardından, Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan'ın BM'de bu konuyla ilgili yapılacak toplantıda hazır bulunmak üzere New York'a gitmesi kararlaştırılmıştır. Öte yandan Suriye'yi ziyaret edecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Nicolas Sarkozy'den gelen istek üzerine, istişarelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Başbakanlık Başdanışmanı Sayın Ahmet Davutoğlu da Şam'a gidecektir.
Toplantıda ayrıca ateşkesin bir an önce sağlanması ve uygulanması için kapsamlı bir eylem planı oluşturulması amacıyla taraflara çağrıda bulunulması ve bu yöndeki çalışmalara katkımızın devam etmesi, bölgemizde kalıcı bir barış ve istikrarın tesisi yolunda yürütülen çalışmaların kurumsallaşması için girişimlere hız verilmesi karara bağlanmıştır.
Diğer yandan insani yardımların kesintiye uğramadan süratli bir şekilde Gazze halkına ulaştırılması için temas ve çalışmaların yoğunlaştırılmasında mutabık kalınmıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler