Tek adı var: 'Erkeklik' indirimi

Mahkeme, eşini boşanmak istediği için öldüren sanığı müebbet hapse mahkûm etti, Yargıtay kararı bozdu...

Yayınlanma: 21.03.2012 - 07:52
Abone Ol google-news

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi, stajyer doktor Ayşe Yılbaş’ı, boşanmak istediği için öldüren eşi Astsubay Hüseyin Güneş Özmen, yeniden yargılandığı davada mahkeme heyetini reddetti. Mahkeme, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulup uyulmayacağı konusunda yine karar veremedi.

Özmen, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 28 Temmuz 2009’da “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm oldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı bozdu. Cinayetin planlı olduğunun şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkmadığı, sanığın öldürme kararını ne zaman verdiğinin kesin olarak belirlenemediği belirtildi.

Bozma nedeniyle yeniden başlayan davanın ikinci oturumu dün yapıldı. Sanık, heyetteki yargıçların ilk mahkûmiyet kararında imzaları bulunduğu, tarafsızlıklarının şüpheye düştüğü gerekçesiyle reddettiğini belirtti.

Mahkeme heyeti sanığın ret talebini kabul etmedi. Ret talebinin değerlendirilmesi için dosyanın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar veren heyet davayı 13 Nisan’a erteledi. Mahkemenin Yargıtay kararına uyup uymayacağı ise gelecek oturumda karara bağlanacak. Mahkeme Yargıtay kararına direnmezse sanığa tahrik indirimi uygulanması gündeme gelecek.

Yılbaş ailesinin avukatı Meriç Eyüboğlu “Ayşe ve annesi, katil hakkında şikâyetçi olmuştu. Bu cinayetin önceden tasarlanıp işlendiğini gösteren bunca delil varken bozma kararı verilmesini anlayabilmek güç. Feminist cepheden bakınca ise tek adı var; ‘erkeklik indirimi’. Zaman kazanmak, yargılamayı uzatmak için yapıldığını düşünmemek elde değil… Avukatı istifa etti, barodan yeni avukat atandı. Heyeti reddetti dava yine ertelendi. Eminim bu aşamadan sonra bir şeyler daha bulup buluşturacaklar… Biraz daha zaman geçecek. Sanık belki de yargılama sona ermeden dışarı çıkacak” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler