Hindistan'dan Pakistan'a büyük suçlama

Hindistan, Mumbai'ye saldıranların Pakistan kurumlarından destek aldığını iddia etti. Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen ve 172 kişinin hayatının kaybettiği saldırılarla Pakistan arasında bağlantı olduğunu gösteren delil bulunamadığını belirtmişti.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Hindistan, Pakistan'daki "bazı resmi kurumları", Kasım sonunda Mumbai kentini kana bulayan saldırıları desteklemekle suçladı. Başbakan Manmohan Singh, Yeni Delhi'de yaptığı basın toplantısında, "Mumbai saldırılarındaki isabet oranı ve saldırıların karmaşık tabiatı göz önüne alınacak olursa, saldırıların bazı Pakistan kurumlarından destek aldığını gösteren yeterince kanıt olduğu görülür" dedi.

Hint başbakanı, İslamabad'ı, terörizmi "devlet siyasetinde araç" olarak kullanmakla da suçladı ve Pakistan'ın, geçmişte Hindistan'a düşman militanlara "yardım ve yataklık ettiğini" söyledi.

Singh, Pakistan aleyhinde ilk kez bu denli sert konuşuyor. Hindistan, "Pakistanlı unsurların" Mumbai saldırılarına karıştığına ilişkin dosyayı dün İslamabad'a iletmişti.

Hindistan, ABD ve İngiltere, 172 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından Pakistan'da faaliyet gösteren kanun dışı silahlı Leşker-i Tayyibe örgütünü sorumlu tutuyor. Örgüt ise, olayda sorumluluğu olmadığını iddia ediyor.

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen ve 172 kişinin hayatının kaybettiği saldırılarla Pakistan arasında bağlantı olduğunu gösteren delil bulunamadığını belirtmişti.

 

Pakistan, Hindistan'ı eleştirdi

Pakistan, kasım sonunda Mumbai kentini kana bulayan saldırılarla ilgili olarak bazı resmi kurumlarını suçlayan Hindistan'ı eleştirdi. Pakistan Enformasyon Bakanı Şeri Rahman, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in "saldırıların bazı Pakistan kurumlarından destek aldığını gösteren yeterince kanıt bulunduğunun görülebileceği" yönündeki açıklaması hakkında, "bunun, yalnızca kendilerini mevcut ve gerçeğin ta kendisi olan bölgesel ve küresel terörizm tehlikesine odaklanmaktan uzaklaştıracağı" yorumunu yaptı.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, "Mumbai saldırılarındaki isabet oranı ve saldırıların karmaşık tabiatı göz önüne alınacak olursa, saldırıların bazı Pakistan kurumlarından destek aldığını gösteren yeterince kanıt olduğu görülür" demişti.

Singh, İslamabad'ı, terörizmi "devlet siyasetinde araç" olarak kullanmakla suçlamış ve Pakistan'ın, geçmişte Hindistan'a düşman militanlara "yardım ve yataklık ettiğini" söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler