"Doğalgaz boru hattı üzerine sadece biz inşaat yapmadık"

BOTAŞ'ın Ankara'yı besleyen ana doğalgaz boru hattının geçtiği alan üzerine kuralcak olan ANSE Ev Gereçleri Alışveriş Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı'ndan şok bir açıklama geldi. Meğer boru hattı üzerinde bulunan tek yapılaşma alışveriş merkezi değilmiş.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

BOTAŞ'ın Ankara'yı besleyen ana doğalgaz boru hattının geçtiği alan üzerine kurulacak olan ANSE Ev Gereçleri Alışveriş Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Oktay Güngör, bir açıklamada bulunarak doğalgaz skandalına yeni bir boyut daha kazandırdı.

Güngör, yaptığı açıklamada, "Buradaki yapılaşma yalnızca alışveriş merkezi olmayıp, aynı boru hattının geçtiği noktalarda çok sayıda resmi ve özel kurum yapılaşmaları bulunmaktadır" dedi.

 

"Herkes boru hattı üzerine bina yapıyor, demek ki zararlı değil"

Göngör, bu alanda yapılan idari işlemlerin kendi yetki alanlarında olmadığını vurgulayarak, doğalgaz boru hattının her iki tarafında yer alan güvenlik alanına ilişkin belirlemelerin 8 Aralık 2003 tarihinde yapıldığını anımsattı. Güngör, ANSE Alışveriş Merkezi'nin ortakları adına ilk tapu tescilinin 2005 yılında yapıldığına işaret ederek ANSE adına tescilin ise 2006 yılında yapıldığını anlattı.

Güngör, "Görüldüğü üzere ANSE burayı, boru hattı güvenlik koruma bandı düzenlenmesinden çok sonra satın almıştır. Buradaki yapılaşma yalnızca alışveriş merkezi olmayıp, aynı boru hattının geçtiği noktalarda çok sayıda resmi ve özel kurum yapılaşmaları bulunmaktadır. Bütün bunlardan çıkan sonuç, çok daha sonra yapılan alış veriş merkezimizin tek yapılaşma olmadığı ve yapılaşmanın sakıncalı olmadığıdır" savunmasında bulundu.

Güngör, konuyla ilgili haber yapılırken merkezde çalışarak ailesinin geçimini sağlayacak insanların düşünülmesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler