''Türkiyesiz AB fotoğrafı her zaman eksik kalır''

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Türkiyesiz AB fotoğrafı her zaman eksik kalır'' dedi.

Yayınlanma: 23.03.2012 - 18:11
Abone Ol google-news

AB Komisyonu'nda açılan ''Türkiye-AB: İnsan Bağı'' fotoğraf sergisini ziyaret eden Bağış, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik hedefiyle ortaya koyduğu çalışmaları ve Türkiye-AB arasındaki sivil toplum ortaklığının başarılarını Brüksel'de anlatabiliyor olmak bizim için anlamlı. Böylece Avrupa Birliği'nin o eksik aile fotoğrafını da tamamlıyoruz. Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki insandan insana olan bu linki canlı tuttuğumuz sürece aramızdaki bağları koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir'' dedi.

Bağış, ''AB sürecinde önümüzde en büyük engellerin başında ön yargılar geliyor. Bu ön yargıları kırmak için Sivil Toplum Diyaloğu projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar adeta bir antivirüs vazifesi görüyor'' tespitinde bulundu.

2008 yılından başlayan sivil toplum diyaloğu kapsamında bugüne dek 400'ün üzerinde projeye yaklaşık 25 milyon avro destek sağlandığını ve 2 milyondan fazla kişiye ulaşıldığını kaydeden Bağış, projelere örnekler verirken, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ndeki ortaklardan alınan eğitimlerle Eğirdir Gölü'nde kerevitlerin Avrupa Birliği standartlarına uygun işlenip paketlendiğini, Elazığ'da çiftçilerin Alman ve Hollandalı ortaklarıyla iyi tarım uygulamaları geliştirdiğini, dünyaca ünlü İtalyan aşçıların Adıyaman Üniversitesi öğrencilerini eğittiğini, Trabzon'da kadınların Alman ortaklarından kök boyama konusunda teknikler öğrenip karşılığında ebru sanatını öğrettiğini ve bunlar gibi birçok projede, sivil toplumun, insanların birlikte çalışmak, birlikte üretmek ve birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmak için bir araya geldiğini anlattı.

Egemen Bağış, şöyle konuştu:
''AB üyeliği yolunda ortaya büyük bir irade koyarak reformları bir bir hayata geçirdik ve 9,5 yıl önceki Türkiye fotoğrafıyla bugünkü Türkiye'nin fotoğrafını siyahla beyaz arasındaki fark kadar değiştirebilmeyi başardık. Fotoğraf makinemizin odak noktasına milletimizi yerleştirerek başardık. Türkiye'nin bütün meselelerini kadrajımıza alarak, objektiflerimizi Türkiye'ye bir bütün olarak doğrultarak başardık. İşte bu sayede bugün bütün uluslararası platformlarda flaşlar Türkiye için patlıyor. Bugün Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'ye hala eski fotoğraf makinelerinin objektifiyle yaklaşanlar, Türkiye'nin fotoğrafını çekerken objektifi yanlış noktaya odaklayanlar üyelik sürecimizin objektif fotoğrafının çekilebilmesine engel oluyorlar.
Türkiye, Avrupa Birliği'nin bugünkü bulanık fotoğrafını da netleştirecek fotonejikliğe fazlasıyla sahiptir. Önünde sonunda Türkiye'yi Avrupa'nın aile fotoğrafının eşit üyelerinden biri haline getirerek biz bu fotoğrafın eksiğini gidermiş olacağız. Önünde sonunda Avrupa'daki karşıtlarına Türkiye'nin imzalı fotoğrafını göndereceğiz.''

Bağış, sergi ziyaretinde bakanlığının 2012 genç çevirmenler yarışmasında dereceye girenlerle de görüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler