Amatör Rockçılara müjde!

Genç müzisyenlere rock dünyasında yer edinme fırsatı sunmayı amaçlayan "Rock'n Dark Express" yarışması üçüncü kez hayata geçiyor. Yarışma kapsamında Ankara, Trabzon, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Antalya, İstanbul ve Adana'da gerçekleşecek elemelerde finale kalanlar mayıs ayında İstanbul'da yarışacak. Yarışma, 18-29 yaş arası tüm amatör müzisyenlere açık.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 12:08
Abone Ol google-news

Efes Dark sponsorluğunda gerçekleşen ve bugüne kadar 7 bin kilometre yol yapan, konserlerini 5 bin 900 kişinin izlediği "Rock'n Dark Express" yarışması treni üçüncü kez müzikseverlerle buluşmak üzere Sirkeci Garı'ndan yola çıktı.

Amatör müzisyenlere rock dünyasında yer edinme fırsatı sunan "Rock'n Dark Express"in tanıtım toplantısı Sirkeci Garı'nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına yarışmanın bölge elemelerinde sahne alacak Hayko Cepkin, Yüksek Sadakat, Gece Yolcuları ve Seksendört gruplarıyla, müzisyenler katıldı. Gecede geçen yılın birincisi Çanakkaleli Batı Yakası grubu cover parçaların yanı sıra çıkacak albümlerinden de 3 parça seslendirdi.

Efes Markalar Pazarlama Müdürü Özlem Çetinkaya, düzenlenen basın toplantısında, "Rock'n Dark Express" müzik yarışması ile uzun yıllar amatör ruhlara destek vermeyi hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'de büyük yeteneklerin olduğuna inanıyoruz ve bu yeteneklere ulaşarak müzik dünyasında yer edindiklerini, önemli başarılara imza attıklarını ve en önemlisi rock müziğine değer kattıklarını görmek en büyük motivasyonumuz" dedi.


İlk eleme Ankara'da


Bugüne kadar, 33 ünlü, 26 yarışmacı grubun sahne aldığı, konser serisinin tren yolculuklarına 400 kişinin katıldığı, "Rock'n Dark Express" Rock Müzik Yarışması treni ilk olarak Ankara'ya uğrayacak. Yarışmanın diğer durakları sırasıyla Trabzon, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Antalya, İstanbul ve Adana olacak. 8 bölgede yapılan elemeler sonunda finale kalmaya hak kazanan amatör rock grupları mayıs ayında İstanbul'da gerçekleşecek büyük finale katılmaya hak kazanak.

18-29 yaş arası tüm amatör müzisyenlerin rock gruplarının katılabildiği yarışma sonunda, birinci olan grup dijital single ve klip yapma hakkı yanında hazırlanacak klibi MTV'de yayınlama olanağı da bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler