İsrail'e tepki

Kendilerini ''Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi'' olarak adlandıran bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını tanımayan İsrail'in, Filistin'de sivilleri katlettiği belirtildi.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin'deki saldırıları anlatan resimlerle Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği binası önüne gelen eylemciler, ''Filistin halkı yalnız değildir'', ''Katil İsrail Filistin'den defol'', ''Katil ABD Orta Doğu'dan defol'', ''Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak'', ''Birleşmiş Milletler üç maymun oynama'' gibi sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını tanımayan İsrail'in, Filistin'de sivilleri katlettiği belirtilerek, bu saldırıların ''Geliştirilmiş Orta Doğu Projesi'' eksenli ABD ve AB politikalarının kanlı bir aşaması olduğu kaydedildi.
Birleşmiş Milletlerin, İsrail eliyle gerçekleşen bu kirli savaş ve işgal karşısında sustuğu ifade edilen açıklamada, işgalin sonlandırılması ve savaş suçlularının hak ettikleri cezalara çarptırılması istendi.

Eyleme katılan DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da İsrail'in, ABD'nin desteğiyle bütün insanlığa karşı büyük bir suç işlediğini belirterek, İsrail Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nı, Uluslararası Ceza Mahkemesine şikayet edeceklerini söyledi.

Daha sonra, eylemcilerden seçilen 5 kişi, BM binasının girişindeki demir parmaklıklara ''Katliama Sessiz Kalan Suç Ortağıdır'' yazılı pankart astı. Eyleme katılanlar, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler