İGDAŞ: İstanbul için kesinti söz konusu değil

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ) kentte doğalgaz kesintisinin söz konusu olmadığını açıkladı. İGDAŞ yaptığı yazılı açıklamada, "TPAO'nun Silivri'deki BOTAŞ'a tahsisli deposu ve Marmara Ereğlisi'ndeki BOTAŞ'nın LNG tankları devreye alınmıştır. Bu alanlarda 2 milyar metre küplük bir rezerv bulunmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 13:09
Abone Ol google-news

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan gelen, Rusya'nın batı hattından alınan doğalgazın tamamının kesildiği yönündeki açıklamanın ardından İstanbul'da da bir doğalgaz kesintisinin olup olmayacağının gündeme geldiği belirtildi.

Bulgaristan üzerinden gelen batı hattındaki doğalgaz kesintisinin ardından BOTAŞ'ın derhal önlem aldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''TPAO'nun Silivri'deki BOTAŞ'a tahsisli deposu ve Marmara Ereğlisi'ndeki BOTAŞ'nın LNG tankları devreye alınmıştır. Bu alanlarda 2 milyar metre küplük bir rezerv bulunmaktadır. İstanbul'un günlük dogalgaz tüketimi ortalama 25-28 milyon metreküptür. İstanbul için doğalgaz kesintisi söz konusu değildir. Dolayısıyla İstanbul'da doğalgaz kesintisi yoktur ve kesintiye sebep olacak bir durum da yaşanmamaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon