Çorum'da ev yangını: 1'i bebek 4 ölü

İskilip ilçesinde bir evde çıkan yangında, aralarında 20 günlük bir bebeğin de bulunduğu 4 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 26.03.2012 - 07:05
Abone Ol google-news

İlçenin İkiçise köyünde, Nurettin Kara'ya (52) ait 2 katlı evde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki 5 eve daha sıçradı.

Yurttaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Olayda, yangının başladığı evde yaşayan Nurettin Kara ile eşi Şerife Kara (38), 20 günlük bebekleri Fatma Kara ile evde misafir olarak bulunduğu öğrenilen Adalet Çimen (28) yaşamını yitirdi.

Yangının sıçradığı evler ise kimsenin yaşamadığı, bu evlerde yalnızca maddi hasar oluştuğu bildirildi.

 

Yangının nedeni

Yangın sonrası itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken yetkililer, yangının çıkış nedeni konusundaki araştırmaların sürdüğünü, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığının belirlendiğini bildirdi.

İtfaiye ekipleri ise yangında hayatını kaybeden Nurettin Kara ile eşi Şerife ve 20 günlük bebekleri Fatma'nın cesedini, banyoda birbirlerine sarılı halde bulduklarını belirtti. Ekipler, bu durumun yangın sırasında evden çıkamayan aile üyelerinin alevler ve dumandan korunmak için banyoya saklandıklarını gösterdiğini ifade etti.

Yangında hayatını kaybeden Adalet Çimen'in ise Şerife Kara'nın kızkardeşi olduğu, Şanlıurfa'dan yeni doğan yeğenini görmek için geldiği öğrenildi.

Bu arada olay yerinde bekletilen cesetler, savcının yaptığı ilk otopsinin ardından İskilip Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Köy muhtarının açıklaması

Köy muhtarı Bayram Karaaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün 35 haneli olduğunu, yangının Nurettin Kara'nın evinde başlayıp daha sonra yazlık olarak kullanılan ve içerisinde kimsenin bulunmadığı 5 kerpiç eve daha sıçradığını söyledi. Yangını köylülerin kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştığını belirten Karaaslan, itfaiyenin de soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Yangını haber alan Çorum Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer de olay yerinde incelemelerde bulundu.

 

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler