Terim, Orduspor'a sert çıktı

Orduspor'da kiralık forma giyen Emmanuel Culio hakkında çıkan iddialar üzerine Galatasaray teknik direktör Fatih Terim, "Galatasaray Kulübü'nü kimse Nedim Türkmen'e kullandırtmaz" dedi.

Yayınlanma: 27.03.2012 - 11:03
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kanaltürk'te yayınlanan 'Telegol' programına telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ordusporlu futbolcular Emmanuel Culio ve Bogdan Stancu hakkında çıkan iddialar üzerine Terim, mor-beyazlı kulübün başkanı Nedim Türkmen'e sert yanıtlar verdi.


"Nedim Bey siyasete atılacağı için burada başka konuşuyor"

Türkmen'in telefonda başka, televizyonlarda ise başka konuştuğunu belirten Terim, Culio ve Stancu konusunda şöyle konuştu:

"Biriniz savcı, biriniz yargıç, almışssınız karşınıza da bir yalancı şahit. Asıyorsunuz, kesiyorsunuz. Durup dururken Culio ile ilgili bir beyanat vermedim. Bana bir basın mensubu Riera'nın sol kanatta iyi oynamadığını ve Culio'yu arayıp aramadığımı sordu. Artık dünyada bir futbolcu 6 ay evvel başka takımla sözleşme imzalıyor. Sonra Şampiyonlar Ligi'nde rakip düşüyorlar, birbirlerine karşı oynuyorlar. Daha sonra Nedim Bey'le de konuştuk. Ancak Nedim Bey, telefonda başka, ileride siyasete atılacağı için burada başka konuşuyor. Kendisini aradım. Sayın başkan (Ben Culio'nun seneye bize döneceğini düşünüyordum) dedim. Bana (Hoca böyle demek zorundaydım) dedi. Virgülü koyduk bıraktık. Taffarel, Brezilyalı değil mi? Alex, Brezilyalı değil mi? Bunlar birlikte yemek yiyebilir mi? E, Culio da yiyebilir.


"Biz mi istedik transfer dönemi açık olsun"

Beni Ordu'nun oynatıp oynatmaması ilgilendirmez. Galatasaray telefon açıp oynatmayın mı diyecek? Biz ne böyle bir liderlik isteriz, ne şampiyonluk isteriz. Başkalarının iç işlerine karışmayız. Yiğit Gökoğlan transferine dikkat çekiyorlar. Manisa'da bize en iyi oynayan Yiğit. İkincisi Amrabat diyorlar. Siz de demediniz mi (Galatasaray'a karşı en iyi oynayan Amrabat) diye. Biz mi istedik TFF'den maç oynanırken transfer dönemi açık olsun diye.Galatasaray'ın hiçbir mensubunun böyle bir sözü olmaz. Galatasaray Kulübü'nü kimse kullandırtmaz Nedim Türkmen'e.


"Eğer Arda'nın gideceğini bilseydim ..."

Neymiş, Culio'nun kafasını karıştırmışım. Ya benim böyle bir niyetim olabilir mi? Benim iznim olmasa sezon başında zaten alamazdınız. Nedim Bey, Orduspor Başkanı gibi konuşmuyor. Ben şimdi yine söylüyorum. Eğer Arda'nın gideceğini bilseydim Culio'yu göndermezdim. Biz o gün Culio'yu verdik. Devre arasında da geri alma gibi bir durumumuz olamazdı.

Üç ay önce bir basın mensubunun sorusuna böyle cevap verdim diye mi oynamıyor Culio? Arkadaşlar Allah aşkına neredeyiz? Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Basını seven, bayılan birçok arkadaşımız var işin içinde. Ben diyorum ki, biz kimseyi ama kimseyi hayatımız boyunca ayartmadık.


"
Ne Culio ne de Stancu ile konuştum"

Ne Culio ile, ne de Stancu ile telefonda tek kelime konuşmadım. Sadece sezon başı göndermek istemediğimi söyledim. Onlarca kiralık oyuncumuz var. Kiralık oyuncu verenler takip ederler. Geri dönmeliler mi diye. İyi teknik adamlar, büyük kulüpler, dünyanın her tarafında böyledir. Bağlanmamak için bir saat bekledim. O kadar tahrik ettiniz ki dayanamadım.

 

"İlk maçta oynamadı mı ikisi de"

Bizim maçta oynasa nolur, oynamasa nolur. İlk maçta oynamadı mı ikisi de? (Bize karşı oynayamasın) diye madde koymayan tek hoca benim. Yapmayın Allah aşkına, Fatih Terim'i alet etmeye çalışanlara prim vermeyim. Burada kırk kişiyiz, hepimiz birbirimizi biliyoruz. Benim lafım çok açık ve net. Ben diyorum ki Arda'nın gitmesi bana sürpriz oldu. Gideceğini bilseydim Culio'yu vermezdim."


Galatasaray'dan açıklama:

Galatasaray kulübü web sitesinden "Galatasaray’ı Kirli Oyunların İçine Çekemezsiniz" başlığıyla bir açıklama yayımladı.


İşte Galatasaray'ın açıklaması:

"Culio bizim Orduspor’a kiralık vermiş olduğumuz bir oyuncumuzdur. Orduspor’la kulübümüzün yapmış olduğu sözleşmede “Orduspor’un Süper Lig’de kalması halinde Galatasaray A.Ş’ye 1.550.000 Euro ödemek suretiyle futbolcuyu kesin transfer etmek yükümlülüğü altındadır”maddesi yer almaktadır. Orduspor Kulübü 26 Mart 2012 tarihinde yazmış olduğu bir yazıyla bunu bir opsiyon olarak nitelendirerek “bu opsiyonu kullanmayacağını” tarafımıza bildirmiştir. Bu yükümlülüğün herhangi bir nedenle yerine getirilmemesi halinde futbolcumuzla kulübümüz arasındaki sözleşmedeki vecibelerimizi yerine getirmek durumundayız.

Fatih Terim hocamızın aylar önce sorulan bir soru üzerine son derece samimi ve açık bir biçimde “Arda gideceğini daha önce söyleseydi Culio’yu vermezdim” demiş olması, medyada “Fatih Hoca Culio’nun kafasını karıştırdı” şeklinde yansıtılarak yapay bir krize dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Üstelik Culio geçen hafta maç sonrası yapılan röportajda Galatasaray’a karşı oynamayacağım dememiş “oynamak istemezdim ama bir profesyonelim ve kulübüme ve taraftarıma saygım var. Bu nedenle çıkıp oynayacağım“ demiştir, Orduspor Başkanı Sayın Nedim Türkmen de “bizim Galatasarayla ilgili bir sorunumuz yoktur, futbolcumuzla bizim aramızda bir olaydır” diyerek meseleye açıklık getirmiştir.

Öncelikle tüm kariyeri boyunca verdiği hiç bir kiralık oyuncuya Galatasaray’a karşı oynama yasağı koymamış Fatih Terim hocamızın buna tenezzül etmeyeceğini tüm spor dünyamız bilir. Bilmeyenler de son 20 yıla bakarak öğrenebilirler.

Galatasaray’ın etik değerlerini en üst düzeyde temsil etmeye kariyeri boyunca büyük bir özen göstermiş Fatih Terim’in son derece doğal ve samimi bir açıklamasının hangi amaçlara hizmet etmek için çarpıtıldığı ortadadır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak bu tür oyunlara gelmeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler