Meclis'te AKP-BDP gerginliği

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, Batman Valisi'ne yönelik "Vali de bu oyunun içindeyse o zaman şahsi hukuk devreye girecek Vali kendine dikkat etsin" sözlerine AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, "Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi değildir" diyerek tepki gösterdi. Altan Tan'ın, Köksal'ın üzerine yürümesinin ardından oturuma 5 dakika ara verildi.

Yayınlanma: 27.03.2012 - 14:09
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'nin grup önerisi üzerinde konuşan BDP Diyarbakır Millevtekili Altan Tan, Ahmet Türk'e atılan yumruğu hatırlattı ve Batman Valisi'ni eleştirdi, Tan, şöyle dedi:
"Batman'da da bir olay oldu ve bunun üstü örtüldü. Samsun'da aynı olay oldu, suçlu kimse yakalandı, hakim karşısına çıktı. Bir haftadır Batman Valisi mugalata yapıyor, 'elinizde kaset varsa getirin' diyor. Kendi elindeki kasetler oraya kadar çekimler duruyor, olay anı yok. Ahmet Türk çıktı şunu söyledi, dedi ki, eğer bu polis görev olarak beni dövdüyse poliste çıksın, Vali de çıksın devlette çıksın desin ki ben bu görevi buna verdim bu da dövdü. Vali kendi inisiyatifi ile bunu yaptıysa polis kendi inisiyatifi ile yaptıysa benim çağrıma karşılık siyaset ve hukukta sessiz kalıyorsa Vali benim şahsi muhatabımdır. Aynı Vali 2004'te Midyat Kaymakamıydı. Aynı uygulamaları Midyat'ta yaptı. Devlet bu olayı çıkarmalı, cinler yapmadı bunu. Bunu ortaya çıkarmıyorsa Vali de bu oyunun içindeyse o zaman şahsi hukuk devreye girecek. vali kendine dikkat etsin."

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da, "Tehdit vari konuşamazsınız" diyerek milletvekilini uyardı.

BDP'nin grup önerisinin aleyhinde söz alan AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da, "Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir, valisini de korur, polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi değildir" dedi.

Altan Tan kürsüye yürüdü

Kürsüde Köksal konuşurken Altan Tan yerinden kalktı ve Köksal'ın üzerine doğru yürüdü. Araya vekiller girerken Yakut, "Lütfen Sayın Tan oturur musunuz yerinize" diye uyardı. Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Yakut oturuma 5 dakika ara verdi.

 

MHP'nin 'şehit' ve 'gazi' önerisine ret

Meclis Genel Kurulu'nda, MHP'nin, şehit yakınları ve gazilerin sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek amacıyla Meclis'te araştırma açılmasına ilişkin verdiği grup önerisi reddedildi.

Meclis Genel Kurulu'nda, MHP'nin, şehit yakınları ve gazilerin sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek, sorunların araştırılarak alınması önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis'te araştırma açılmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.

MHP'nin grup önerisi üzerinde konuşan AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, "Şehit yakınları ve gazilerle ilgili kanun tasarısı yakın bir zamanda TBMM'nin ilgili komisyonlarına gelecek. Şehit yakınları ve gazilerin sorunları ve çözüm yoluyla ilgili çalışmalar kanunlaşma aşamasında iken yeni bir Meclis araştırması açılması talebini bu aşamada yerinde olmadığını yönündeki kanaatimi belirtmek istiyorum. Bu aşamada böyle bir Meclis araştırmasının yerinde olmadığı yönündeki kanaatimi bildiririm" dedi.

Görüşmelerin ardından MHP'nin grup önerisi reddedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler