Rice, Arap bakanlarla görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Gazze'de ateşkes sağlanması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Birleşmiş Milletler'e (BM) gidecek. Rice, ateşkes konusunda, Filistin yönetimi, Arap bakanlar ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşecek.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 15:15
Abone Ol google-news

Görevini 20 Ocak'ta Hillary Clinton'a devredecek olan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Birleşmiş Milletler'e gidecek.  ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Gordon Duguid, Rice'ın BM Genel Merkezinin bulunduğu New York'a yapacağı kısa ziyarette, Gazze'de ateşkes sağlamaya yönelik uluslararası çabaların ilerletilmesi çerçevesinde başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere çeşitli temaslarda bulunacağını bildirdi.

Rice'ın geceyi New York'ta geçireceğini ve yarın başkent Washington'a döneceğini belirten Duguid, Amerikan Dışişleri Bakanının ABD'nin dost ve müttefiki ülkeler, özellikle Arap ülkelerinın dışişleri bakanları ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya geleceğini kaydetti.
Rice, BM Güvenlik Konseyinin TSİ gece yarısı yapılması öngörülen toplantısına da katılacak.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bir ateşkes önerisinin "Gazze'den İsrail'e roket saldırılarının durdurulması, İsrail ile sınır geçiş noktalarının yeniden açılmasının düzenlenmesi ve Hamas'ın silah dahil çeşitli maddelerin kaçakçılığı için kullandığı Gazze'den Mısır'a ulaşan tünellerin engellenmesi" başlıklı 3 unsuru içermesi gerektiğini belirtmişti.
 

ABD Gazze'de süresiz ateikes istiyor

ABD, Gazze'de derhal ve zaman sınırlaması olmayan kalıcı ateşkes istediğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, "Derhal ateşkese gidilmeli, istenen budur" dedi. Sözcü, ateşkesin süreye bağlı olmamasının önemini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler