Bulgaristan'da gaz krizi

Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev, Bulgaristan'a doğalgaz aktarımının kesilmesi nedeniyle Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşerek, Gazprom'dan doğalgaz arzı ile ilgili gerekenin yapılmasını istediğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 18:38
Abone Ol google-news

Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev, krizle ilgili düzenlediği olağanüstü basın toplantısında ülkenin çektiği gaz sıkıntılarını Ukrayna Başbakan yardımcısı Grigori Nemirya ile Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miler'e dile getirdiğini bildirdi.

Tüm görüşmelerinde Bulgaristan'ın çektiği ciddi enerji sıkıntılarını ifade eden Stanişev, ''Ukrayna'ya giren ve bu ülkeden çıkan gaz miktarları ve aradaki kayıpların tespitinin bağımsız bir otorite tarafından denetlenmesini isteyeceğiz'' dedi. Bulgaristan'ın Rusya'ya daima dürüst davrandığını ve Gazprom'dan da aynı tavrı beklediğini belirten Stanişev, "Rus tarafının resmi açıklamalarına göre, 1 ile 5 Ocak tarihleri arasında Ukrayna 65 milyon metreküp miktarında doğalgaz kesmiştir'' diye konuştu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gaz krizi görüşmelerinde Ukrayna'nın arabuluculuk talep ettiğini, buna karşın Rusya'nın görüşmelerin dolaysız olarak yapılması konusunda ısrar ettiğini kaydeden Stanişev, Bulgaristan'ın gaz sıkıntısını Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile paylaştığını da bildirdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Geori Pırvanov ile acil bir görüşme yaptığını belirten Stanişev, Cumhurbaşkanı Pırvanov'un yarın Milli Güvenlik Kurulu'nu toplamayacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler