Polis memurlarından protesto gösterisi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da polis memurları, dün sabaha karşı çevik kuvvet ekibine yapılan kanlı saldırıyı protesto eylemi düzenledi.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 21:41
Abone Ol google-news

Yunan basın-yayın organları, binlerce polis memurunun, eylemleri çerçevesinde, dünkü saldırıda ağır yaralanan 21 yaşındaki polis memuru Diamandis Macunis'in kaldırıldığı, kentin ''Ambelokipi'' semtinde yer alan ''Erithros Stavros''(Kızıl Haç) Hastanesi'nin önünde toplandığını duyurdu.

Gösterinin Macunis ve ailesine destek amaçlı olduğu da kaydedilen haberlerde, polis memurlarının, başkentin Eksarhia semtinde 6 Aralık tarihinde 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirdiği günden bu yana Yunanistan'ı sarsan şiddet olaylarına katılan, kendilerini ''iktidar karşıtı ve anarşist'' olarak tanımlayan maskeli şahıslar ile göstericilerin hedef tahtası haline geldiklerini söyledikleri belirtildi.
Dünkü saldırıyı kınayan polis memurlarının, Grigoropulos'un yaşamını yitirmesinin üzerinden geçen bir ay süresince basın-yayın organlarının, güvenlik ekiplerini zor durumda bırakan nitelikte haberler ve yorumlar yayımladıklarını, adeta yangına körükle gittiklerini savundukları da kaydedildi.

Öte yandan, Eksarhia semti sakinleri, semtte alınan güvenlik önlemlerinin yoğunluğundan şikayetçi olarak, polis kuvvetlerinin bölgelerinden ayrılmasını talep etti. Haberlerde, söz konusu taleplerini duyurdukları bir protesto yürüyüşü de yapan semt sakinlerinin, polisin bölgede bulunmasının olası yeni saldırıları da tetikleyerek, halkın can güvenliğini tehlikeye atabileceğini savundukları da ifade edildi.

Basın-yayın organları, dünkü eylem sonrasında güvenlik ekiplerinin semti kordon altına alarak, saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı araştırmalara başladıklarını, çok sayıda kişinin ise gözaltına alındığını duyurmuştu. Haberlerde, saldırı alanında, 23 Aralık tarihinde başkentin Gudi semtinde hareket halindeki çevik kuvvet aracına ateş açılması eyleminde kullanılan iki adet AK - 47 Kalaşnikov tipi otomatik tüfekten birine ve 30 Nisan 2007 tarihinde Nea İonia semti karakoluna düzenlenen, ''Devrimci Mücadele'' örgütü tarafından üstlenilen saldırıda kullanılan MP-5 tipi yarı otomatik silaha ait oldukları belirlenen mermi kovanları bulunduğu da açıklanmıştı.

Dünkü eylemi, daha önce de polis noktalarına çok sayıda saldırıda bulunan ''Devrimci Mücadele'' adlı örgütün yapması ihtimali üzerinde duran polisin Eksarhia semtinde adeta kapı kapı dolaşarak kanıt ve olası hücre evi aradığını kaydedildi. Güvenlik ekiplerinin, ev ile iş yerlerinde yaptıkları araştırmalarda, dünkü saldırı ile bağlantıları olmasa da hiç kullanılmadığı belirlenen bir silah ile molotofkokteyli ve ev yapımı patlayıcı yapımında kullanılan araç-gereçler ele geçirdikleri belirtildi.

Öte yandan, saldırının henüz herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmemiş olmasının yeni bir saldırı düzenlenebileceği yönündeki endişeleri arttırdığı, Yunanistan'da terör korkusunun yeniden alevlendiği değerlendirmesinde bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler