Dünya için 'karar'dık

Küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için 2007 yılından bu yana düzenlenen Dünya Saati eylemi 20.30-21.30 saatleri arasında şehrin önemli noktalarında gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 31.03.2012 - 06:28
Abone Ol google-news

Avustralya’da 5 yıl önce başlatılan ve 2008’de küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati etkinliğine 2011 yılında 135 ülke katıldı. Türkiye’de de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye tarafından yürütülen kampanya kapsamında geçen yıl 267 kurum, 12 Valilik, 20’nin üzerinde belediye ve binlerce ev kampanyaya destek verdi. Eyleme Ali Sürmeli, Altan Erkekli, Ayhan Sicimoğlu, Bahar Korçan, Banu Güven, Bedük, Çağatay Ulusoy, Burhan Öçal, Doğa İçin Çal, Erol Bayraktar, Fazıl Say, Taner Öngür, Janset gibi sanat, tiyatro, moda ve müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra karikatürist Yiğit Özgür de destek verdi.

Ünlü isimler 20:30-21:30 saatleri arasında sadece karanlıkta çalışan www.wwf.org.tr/dunyasaati adresinden paylaştı.

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, yeryüzündeki insanların dörtte üçünden fazlasının ekolojik olarak borçlu durumda olduğunu belirterek, “Bir başka deyişle, çoğumuz mevcut yaşam biçimlerimizi ve ekonomik büyümemizi dünyanın başka bölgelerindeki ekolojik sermayeyi kullanarak destekliyoruz. Yine de ekolojik likidite krizini geri çevirme olanağına sahibiz. Daha sürdürülebilir bir yola girmek için yaşam biçimlerimizi ve ekonomilerimizi hangi kilit alanlarda dönüştürmemiz gerektiği konularında birçok alanda mutabakata varılmış ancak eyleme geçilmemiş durumda. Bu küresel sorunun çözümü için bireylerin farkındalığı, kurumların duyarlılığı ve hükümetlerin kararlılığıyla hareket edilmelidir” dedi.

Dünya Saati’nin Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nden, bir şehirdeki küçük gönüllü grubuna kadar farklı toplulukları bir araya getirdiğini belirten Baştak “Tüm dünya altı yıldır aynı amaç için, gezegenimizde daha sürdürülebilir yaşam için, bir araya geliyor. Dünya Saati hep birlikte hareket etmenin gücünü sembolize ederken bir saatin ötesinde daha fazlasını yapmak için toplumun tüm kesimlerine ilham veriyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler