Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, AKP'nin MHP desteğiyle 4+4+4 düzenlemesine soktuğu "Kuranıkerim" ve "Peygamberin hayatı" seçmeli dersiyle karma eğitimin sekteye uğrayacağını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 31.03.2012 - 06:32
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Eğitime Kuran ayarı


AKP’nin MHP desteğiyle 4+4+4 düzenlemesine soktuğu “Kuranıkerim” ve “Peygamberin hayatı” seçmeli dersiyle karma eğitim sekteye uğrayacak. Tüm okullarda imam hatip liselerinde uygulanan sistem gelecek. Kuran derslerinde kız öğrenciler ile erkek öğrenciler ayrı sınıflarda olabileceği gibi, sınıf içinde de harem selamlık uygulama gündeme gelecek. Türban tüm okul türlerine fiilen girecek.


HÜRRİYET

İran'ı vurmak felaket olur


Başbakan Tayyip Erdoğan, İran ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönerken önemli mesajlar verdi: "Obama'ya da söyledi İsrail'in İran'ı vurmesi felaket olur."


MİLLİYET

Ortadoğu yerle yeksan olur


Başbakan Erdoğan, İsrail'in İran'a olası müdahalesinin nasıl bir felakete yol açacağıın Obama'ya bu sözlerle aktardı. İşte Ankara'ya dönüş yolunda Erdoğan'ın verdiği mesajlar.


VATAN

İki saat Kuran iki saat Siyer


Ortaokul ve lise öğrencileri, seçtikleri takdirde haftada iki saat Kuran ve Siyer (Hz. Muhammed'in hayatı) dersi alacak.


RADİKAL

4+4+4'ün iki yüzü


Önce meydanları ardından Meclis'i karıştıran yeni eğitim yasası dün kabul edildi. Komisyondaki kavgalı görüntüler, üç gün süren genel kurul maratonuna da yansıdı. Vekiller yumruklarını konuşturdu.


AKŞAM

Kurtlar vadiye iniyor


Askerle omuz omuza terörle mücadele operasyonuna başlayan polis özel harekattan yeni strateji. Eğitimli köpekler, terör bölgelerinde sahaya çıkıyor. Mağaralara önce saldırı köpekleri girecek.


SÖZCÜ

Spor Bakanı Kılıç'ı Ekonomi Bakanı yap Tayyip


Çünkü; 25 bin liraya aldığı evin değeri 300 bin oldu. 37 bin liraya sıfır araç aldı, kullandı, 49 bine sattı!..


AYDINLIK

Suriye düşmanlarına geçit yok


100'den fazla siyasetçi, aydın ve sanatçı yayımladıkları bildiriyle 'Suriye'nin Düşmanları'na ve onlara ev sahipliği yapan AKP'ye karşı önemli bir çıkış yaptı.


HABERTÜRK

'İran'ı vurmak felaket olur'


Başbakan, İran dönüşü uçakta konuştu: İsrail, İran'ı vurursa bölge yerle yeksan olur. Bunu Obama'ya aynen söyledim.


SABAH

Eğitimde 28 Şubat izleri temizlendi


Meclis'te dün kabul edilen 4+4+4 yasasıyla, ayıplı dönemin 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemine son verildi.


POSTA

Kesintili eğitim kesintisiz kavga


Zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kesintili olarak 12 yıla çıkaran tasarı Meclis'te kabul edilip yasalaştı. Bu süreçte yaşananlar demokrasi tarihine kara leke olarak geçti. Milletvekilleri, Meclis çatısı altında defalarca tekme tokat kavga etti. CHP'li Muharrem İnce Meclis'e silahla geliriz' bile dedi. Sokaktaysa polis protestocuları göz yaşartıcı gazla bol bol ağlattı.


BİRGÜN

Gerçek muhataplar bu oyunu bozacak


Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davaya 12 Eylül darbesinin muhatapları da katılıyor. 12 Eylül'de en ağır işkencelerdengeçen devrimciler, sahte yargılama yalanlarını deşifre edeceklerini ifade etti.


YENİ ŞAFAK

Bu yasa milli egemenliğin ispatıdır


Eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören tasarı Meclis'ten geçti. Yasayla bir devrin kapandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bu yasa Türkiye'de milli egemenliğin sahibinin kim olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. Çıkan yasayla egemenliğin millete ait olduğu bir kez daha kayıt altına alınmıştır" dedi.


ZAMAN

Suriye için çözüm sandıkta kim seçilirse makbuldür


Zamanlaması ve şartları belirlenerek sandık, Suriye halkının önüne konulmalı. Halk işbaşına kimi getiriyorsa, o makbuldür. Esed'den sonra kim gelecek, sorusu lüzumsuzdur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler