Gazze, İsrail-Venezüella ilişkilerini gerdi

Venezüella'nın, İsrail'in Gazze'ye saldırmasını protesto etmek için İsrail'in büyükelçisi ile elçilik personelinin bir kısmını sınır dışı edeceğinin açıklanmasının ardından, İsrail de Tel Aviv'deki Venezüella Maslatagüzarını sınır dışı ediyor.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etmek için İsrail büyükelçisini sınır dışı etme kararına misilleme olarak Tel Aviv'deki Venezüella Maslahatgüzarını sınır dışı edeceklerini belirttiği açıklamasında, "Biz de karşılık olarak Tel Aviv'teki Venezüella Büyükelçiliği'nin maslahatgüzarını sınır dışı edeceğiz" dedi.

Palmor, bunun "Venezüella ve halkı için onurlu olmayan kaba bir karar olduğunu" da ifade etti ve bu kararın "Venezüella liderlerin dinci ve teröristlerle yaptığı ittifakları yansıttığı" görüşünü savundu.

Venezüella Dışişleri Bakanlığı, "İsrail Büyükelçisi ve İsrail Büyükelçilik personelinin bir kısmını sınır dışı edilmesi kararı alındığını" bildirmiş, Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yaptığı açıklamada İsrail'i kınamış ve Venezuela'daki Musevi cemaatini, İsrail hükümetine karşı tavır almaya çağırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler