Kılıç'ın damadı takasla kazandı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı Mustafa Çubuk ve ortağı Bülent Sungur, 2 milyon TL değerindeki bir binayı Ankara Anakent Belediyesi'ne sattı. Karşılığında ise 6 milyon TL'lik bir arsanın yüzde 70'ini aldı. Söz konusu takas işlemi Anayasa Mahkemesi'nin AKP kapatma davası kararının açıklanmasından 12 gün önce gerçekleşti.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın damadı Mustafa Çubuk’un, Bülent Sungur’la birlikte binalarını takas yaparak yüzde 70’ine ortak oldukları arsa Meclis lojmanlarına giden yolun yakınında yer alıyor. Arsanın değeri emlak uzmanlarına göre bugün en az 6 milyon lira, kriz öncesinde ise 10 milyon TL ediyordu. Takas işlemi tapu kayıtlarına, kritik AKP kapatma davasında kararın verilmesinden 12 gün önce geçti.

AKP’li Melih Gökçek’in başında bulunduğu Ankara Anakent Belediyesi’nin 6 milyon TL değerindeki bir arsanın yüzde 70’ini, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın damadı Mustafa Çubuk ile değeri 2 milyon TL olan bir bina karşılığında takas yaptığı ortaya çıktı. Takas işleminin ise Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında açılan kapatma davası kararını açıkladığı 30 Temmuz’dan 12 gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

CNNTÜRK’ün haberine göre, Ankaralı iki işadamı Mustafa Çubuk ve Bülent Sungur, Çankaya’da iki yıl önce iki milyon TL değerinde bir bina satın aldılar. Ancak Çubuk ve Sungur binayı satın aldıktan sonra burayı herhangi bir şey için kullanmadı ve bir süre beklettiler. Mustafa Çubuk daha sonra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın kızı Ayşe Tuba Kılıç ile 20 Nisan 2008 tarihinde evlendi. Çubuk’un Haşim Kılıç’ın damadı olarak yer aldığı nikâh masasında, Bülent Sungur damadın arkadaşı ve şahidi olarak bulundu. Çiftin nikâhını ise Melih Gökçek kıydı.

Temmuz 2008’e gelindiğinde ise Çubuk ve Sungur ikilisi elindeki binayı Ankara Anakent Belediyesi’ne sattılar. Karşılığında da bir arsaya ortak oldular. Arsa Dikmen Vadisi’nin sonunda ve Meclis lojmanlarına giden yolun yakınında yer alıyor. Arsanın değeri emlak uzmanlarına göre bugün en az 6 milyon lira, kriz öncesinde ise 10 milyon TL ediyordu.

Öte yandan arsanın takas işleminin yapıldığı zamanlama dikkat çekici. Çubuk, Anakent Belediyesi ile yaptığı arsa takasını, Haşim Kılıç’ın kızı ile nikâh kıydıktan dört ay sonra, Anayasa Mahkemesi’nin kritik AKP kapatma davasında kararını vermeden 20 gün önce yaptı. Bu işlem tapu kayıtlarına davaya ilişkin kararın 12 gün öncesinde yani 18 Temmuz’da geçti. Böylece belediyenin üstüne üç milyon lira almayarak 6 bin metrekarelik değerli arsasının yüzde 70’ini Bülent Sungur ile Mustafa Çubuk’a verdiği ortaya çıkmış oldu.

 

Kılıç'tan açıklama

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, damadı dahil kimsenin ticari faaliyetlerini denetlemek ve takip etmenin kendi görevi olamayacağını belirterek, ''Söz konusu kişilerin varsa bir yanlışlıkları yetkili yerlere bunun hesabını verecek erdeme sahip olduklarına inanıyorum. Söz konusu haberde ismim açıkça belirtilerek bir siyasi partinin kapatılma davası ile bağlantı kurulmaya çalışılması, çirkinliğin, seviyesizliğin hangi noktaya geldiğini açıkça göstermektedir" dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ''Bazı yayın organlarında 'Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadının karlı alışverişi' başlığı altında, tamamen çarptırılmış, gerçeklerden uzak bir yayın yapılmaktadır'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler