Macaristan'da doğalgaz kısıntıları

Ukrayna ve Rusya anlaşmazlığı nedeniyle 2 gündür gaz alamayan Macaristan'da doğalgaz kısıntıları yaşanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Macaristan Enerji Bakanı Csaba Molnar, sanayiye verilen doğalgazı kısıtladıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 09:13
Abone Ol google-news

Macaristan'da sanayiye verilen doğalgazda kısıtlamalar yapılıyor. Macaristan Enerji Bakanı Csaba Molnar yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Rusya arasındaki doğalgaz anlaşmazlığı nedeniyle Macaristan'a da iki günden bu yana gaz gelmediğini belirterek, bu nedenle sanayide 2500 metreküpten fazla gaz kullanan şirketlere gaz verilmesinin durdurulduğunu söyledi.

Macar Enerji Bakanı Molnar, kurdukları kriz masasıyla gaz sorununun en aza indirilmesi için çalıştıklarını, bugün öğle saatlerine kadar ülkedeki büyük sanayi fabrikalarının doğalgaz yerine linyit ve alternatif enerji kullanılmasına geçmeleri için duyuruda bulunduklarını bildirdi.

Macaristan'ın doğalgaz depolarında ülkeye 35 gün yetecek doğalgaz olduğu, alınan tedbirlerle günlük doğalgaz tüketiminin 10 milyon metreküp azaldığı açıklandı. Öte yandan Budapeşte Feri Hegy havaalanında doğalgaz kullanımı bugün yasaklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler