"Çılgınız ama aklımızı yitirmedik"

Pakistan istihbaratı şefi Ahmed Şuca Paşa, Almanya'nın Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, Mumbai saldırıları nedeniyle Hindistan'la savaş olmayacağını söyledi. Pakistan için en önemli tehdidin Hindistan değil terörizm olduğunu belirten Korgeneral Paşa, Hindistan'la girişilecek bir savaşla ilgili, ''Çılgın olabiliriz ama tamamen aklımızı yitirmedik" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Gazetecilerle nadiren röportaj yapan Pakistan istihbaratı şefi Korgeneral Ahmed Şuca Paşa Almanya'nın Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, ülke için en büyük tehdidin Hindistan değil terörizm olduğunu belirtti.

Derginin internet sitesinde yer alan röportajda Paşa, ''Savaş olmayacak. Hindistan ile çatışmadan kendimizi uzak tutuyoruz. Hem şimdi hem de genel olarak'' dedi.

Pakistan'ın terörizmi kışkırtmaya değil, terörizmle mücadele etmeye yoğunlaştığını ifade eden Korgeneral Paşa, ''Çılgın olabiliriz ama tamamen aklımızı yitirmedik. Hindistan'ın değil, terörün bizim düşmanımız olduğunu çok iyi biliyoruz'' diye konuştu.

Paşa ayrıca bağımsız olduğu düşünülen Pakistan gizli servisinin (ISI), seçilen sivil hükümetin kontrolü altında olduğunu kaydetti. Ülkede 8 yıl süren askeri yönetimin ardından mart ayında iktidara gelen sivil hükümeti desteklediğini belirten Paşa, ''Genelkurmay Başkanı ve benim için bu hükümetin başarılı olması gerektiği çok açık. Yoksa ülkede çok sorun yaşayacağız'' dedi.

Hindistan, kasım ayında Mumbai kentinde düzenlenen ve 160'dan fazla kişinin öldüğü saldırılardan Pakistan'ı sorumlu tutuyor. Pakistan'a yönelik suçlamalar, nükleer silahlara sahip ve 60 yıl içinde 3 kez savaşa giren iki ülke arasında gerginliğe neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler