Altyazı'nın Nisan sayısı çıktı

Sinema dergisi Altyazı'nın Nisan sayısı çıktı. 31.İstanbul Film Festivali'nin üçüncü gününe yetişen dergi festival filmlerini de ele alıyor. Festivalde yarışacak, ertesinde vizyona girecek olan 'Yeraltı'yı Zeki Demirkubuz mizah boyutu ve içeriğiyle Altyazı'ya anlattı.

Yayınlanma: 02.04.2012 - 11:20
Abone Ol google-news

Altyazı’nın kapsamlı İstanbul Film Festivali dosyasında, bu yıl çekişmeli geçecek gibi görünen Ulusal Yarışma’daki filmler, yönetmenlerin kendi ağzından okunabilir. 30 sayfalık festival dosyasında ayrıca dövüş sanatları filmlerinden oluşan Bir Çin Sinema Geleneği: Wuxia, Arap Baharı vesilesiyle hazırlanmış Devrimin Filmini Çekmek ve İKSV’nin 40. yılını kutlamak için hazırlanan Sinema ve Müzik bölümlerine yakından bakılıyor.
 
Bu sayıda; Liseli Polisler, Dedektif Dee ve Gizemli Alev vesilesiyle Hong Kong aksiyon sineması ve ‘wuxia’, Michael Nyman: Kameralı müzisyen, Benim Sinemalarım’da bu ay: Yusuf Kurçenli’nin anısına Karartma Geceleri okurla buluşuyor.
 
Kısa Metraj bölümünde, Hisar Kısa Film Seçkisi 2012 yer alıyor. Nisan sayısında eleştirilenler; “Fetih 1453”, “Sığınak”, “Gökten Bir Uydu Düştü” ve “Nana”, yuvarlak masa tartışmasında ise,”Yüzü Olmayan Gözler” (Les yeux sans visage, 1960) var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler