El Kaide: Saldırıların arkasında ABD var

El Kaide terör örgütünün iki numaralı adamı Eymen El Zevahiri, ABD'nin 44. Başkanı seçilen Barack Obama'yı, İsrail'in Gazze saldırısını durdurmak için hiçbir şey yapmamakla suçladı. El Zevahiri, ''İslam'a ve Müslümanlara yönelik haçlı seferi'' olarak nitelendirdiği saldırıların ABD destekli olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 09:54
Abone Ol google-news

El Kaide'ye yakın bir internet sitesine gönderilen ses kasetinde El Kaide terör örgütünün iki numaralı adamı Eymen El Zevahiri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ''İslam'a ve Müslümanlara yönelik haçlı seferi'' ve Obama'nın 20 Ocak'ta görevine başlamadan önce ''İsrail'e verdiği hediye'' olarak niteledi.

El Zevahiri, Obama için, ''İşte bu, Amerikan yalan makinesinin Amerika'nın bütün politikalarını değiştirecek kurtarıcı olarak göstermeye çalıştığı Obama'dır. Gazze'deki kardeşlerinizi acımasızca öldürüyor'' ifadesini kullandı.

El Zevahiri, dünya genelinde düzenlenen Gazzelilere destek gösterilerinin de yetersiz olduğunu söyledi. Bu ifadeler, El Kaide'nin Gazze saldırılarının ardından yaptığı ilk yorum olma özelliği taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler