'Gerekirse oyun düzenimizde değişikliğe gideceğiz'

Beşiktaş'ta Carlos Carvalhal'in yerine göreve getirilen teknik direktör Tayfur Havutçu, geride kalan maçlarda sahada Beşiktaş'a yakışır bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 04.04.2012 - 10:40
Abone Ol google-news

Beşiktaş'ta Carlos Carvalhal'in yerine göreve getirilen teknik direktör Tayfur Havutçu, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında saha kenarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öncelikle, ''Bize bu güveni gösterdikleri ve görevi verdikleri için başta Sayın Başkanımız Fikret Orman olmak üzere tüm yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum'' diyen Havutçu, Carvalhal'e de övgüde bulunarak, ''Çok zor dönemde takımı devralan Carlos Carvalhal'e de teşekkür ediyorum. Carlos benim için her zaman iyi bir dost olacak. Ayrıca Beşiktaş'a tüm kalbiyle hizmet etmiş bir hoca olarak her zaman saygıyla anacağım bir isim olarak kalacaktır'' ifadelerini kullandı.

'Beşiktaş'a yakışan mücadele'

Beşiktaş'ın kalan maçlarda sahada en iyi şekilde mücadele edeceğini kaydeden Havutçu, ''Şunun sözünü veriyoruz; geride kalan tüm maçlarda Beşiktaş'a yakışan bir şekilde sahada mücadele olacaktır ve Beşiktaş ruhuna yakışmayan hiçbir görüntü gözükmeyecektir'' diye konuştu.

'Takımıma güveniyorum'

Tayfur Havutçu, takımına güvendiğini dile getirerek, şunları söyledi: ''Kendimize ve takımımıza güveniyorum. Geçen sene neler yapabileceğimizi gösterdik. Sezon başı çoğu oyuncumuza güvendiğimiz için onlarla birlikte yola çıktık. Önümüzdeki maçlarda neler yapabileceğimizi tüm Türkiye'ye göstereceğiz.''
 

Oyun düzeninde değişiklik

Şu anda tek düşüncelerinin cuma günü oynayacakları Kardemir Karabükspor maçı olduğunu kaydeden Havutçu, ''Allah'ın izniyle bu maçı iyi bir şekilde atlatmak istiyoruz. Sonra Süper Final'e kadar biraz vaktimiz var. Gerekli çalışmaları yaparak, gerekirse oyun düzeninde de değişikliklere gideceğiz'' şeklinde konuştu.

'Yeni bir sayfa açmak...'

Tayfur Havutçu, aralık ayında futbol genel direktörlüğüne geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Takımın huzurlu çalışabilmesi için saha dışında yardımcı olmaya çalıştım. Görevlerim içinde altyapı, izleme komitesi, yurt dışında oyuncu tarama gibi faaliyetler vardı. Bu konulara yoğunlaştım. Şimdi bize düşen görev yeni bir beyaz sayfa açmak, Beşiktaş'a yakışır bir şekilde sahada görüntü çizmek. Taraftarlarla birlikte Süper Final'e yeni bir enerjiyle başlamak istiyoruz. Onların da desteğini arkamızda görerek Beşiktaş'a yakışır bir şekilde sahada mücadele etmek istiyoruz.''

Transferle ilgili bir soruya Havutçu, ''İzlediğimiz oyuncular var. Yönetimimizle oturup Beşiktaş'ın menfaatlerini göz önünde tutarak, bize uyan, yakışan futbolcular transfer edeceğiz'' diye yanıt verdi.
 

'Gerekeni yaparım'

Beşiktaş'ta sezon sonuna kadar mı, yoksa daha uzun süre mi çalışacağının sorulması üzerine teknik direktör Havutçu, ''Daha uzun süreler Beşiktaş'a hizmet etmek istiyorum. Süre önemli değil, 10 sene olabilir, ama ben Beşiktaş'a ne zaman faydalı olamayacağımı anladığım an gerekeni yaparım'' dedi.

Kötü geçen günlerin ardından yeniden yeşil sahalara döndüğünün belirtilmesi ve duygularının sorulması üzerine de Havutçu, ''Bunları geride bıraktık. Yaşanacakmış, kaderimizde varmış. Tekrar yeşil sahalarda olmak çok mutluluk verici. İnşallah güzel günler bizi bekliyor'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler