Kilit isme Öz'den 37 soru

Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, soruşturmanın kilit ismi olan ve şu anda Kanada'da bulunan Tuncay Güney'e sormak üzere 37 soru hazırladı. Ergenekon soruşturması kapsamında Savcı Zekeriya Öz, Kanada adli makamlarına Güney'e sorulması için 37 soru gönderdi. Bu sorular arasında Veli Küçük'ün Kısmetim1 gemisindeki uyuşturucu ile ilgisi bulunup bulunmadığı, PKK'nın kuruluşunda Doğu Perinçek'in ne gibi bir katkısı olduğu ve Hizbullah'ın kuruluşunda Veli Küçük'ün rolü olup olmadığı yer aldı.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 19:53
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, soruşturmanın kilit ismi olan ve şu anda Kanada’da bulunan Tuncay Güney’e sormak üzere 37 soru hazırladı. Öz'ün, Kanada yetkili adli makamına Güney ile ilgili yazdığı yazı dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

NTV, Zekeriya Öz’ün, bu 37 soruya ulaştı. Tuncay Güney’in Ergenekon örgütü içerisinde bir dönem yer aldığı, halen yargılanmakta olan örgütün üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içinde olduğu belirtilen yazıda, sorulması istenen soruların odağındaysa  Emekli Tuğgeneral Veli Küçük bulunuyor. Ancak bu sorular Tuncay Güney’e tanık sıfatıyla ve ifade vermeyi kabul  etmesi halinde sorulabilecek. İşte o sorular...

Faili meçhuller

* Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Cem Ersever gibi kişilerin ölümleriyle Ergenekon terör örgütü arasında bağlantı var mıdır ?

* Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili, Veli Küçük sizden manüpüle amaçlı haber yapmanızı istedi mi? Siz herhangi bir haber yaptınız mı?

* Özdemir Sabancı’nın aslında Hüseyin Pepekal adlı bir yüzbaşı tarafından öldürüldüğünü, Veli Küçük’ün basında çıkan haberlerin çoğunu manüpüle ettirdiğini beyan etmiştiniz. Özdemir Sabancı suikasti ile ilgili ne tür bilgilere sahipsiniz?
 


Ergenekon ve diğer örgütler

 

* Ergenekon terör örgütünün PKK, Hizbullah ve DHKP-C örgütleri ile ilişkileri nelerdir? Bu ilişkileri kimler hangi amaçla sağlamaktadır?

* Hizbullah terör örgütünü Teoman Koman ve Veli Küçük’ün birlikte kurduğu, hatta örgüt üyelerinin Jandarma Genel Komutanlığı’nda eğitildiğine dair fotoğrafların Doğu Perinçek’e gönderildiğini söylemiştiniz. Hizbullah terör örgütünün genel yapısı ve işleyişi hakkında ne tür bilgilere sahipsiniz?

* DHKP-C örgütünün Bedri Yağan ve Dursun Karataş grubu olarak ikiye bölündüğünde Karataş grubunu Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ, Yağan grubunun ise askerlerin desteklerini söylemiştiniz. DHKP-C terör örgütünün kuruluş süreci ve yapısı hakkında ne tür bilgilere sahipsiniz?

Ergenekon PKK ilişkisi

* Bölücü örgüt PKK’nın kuruluşunda Doğu Perinçek ile PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın ittifak yaptığını hatta bu ittifiakın halen devam ettiğini beyan etmektesiniz. PKK’nın kuruluşunda Doğu Perinçek’in ne tur bir katkısı olmuştur?

* Kuzey Irak’ta Bölgesel Kürt Yönetimi ve PKK yönetimine verilmek üzere 12 bin silahın sınırdan geçirilmesi hangi yıl olmuştur? Sevkiyat sırasında yanınızda kimler vardı? Doğu Perinçek’in silah sevkiyatındaki rolü nedir?

* PKK yöneticileri Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ın yurtdışına çıkış yapmak için sizin vasıtanızla Veli Küçük’e haber gönderdiğini söylemiştiniz, ayrıntıları anlatınız?

* PKK elebaşısının Türkiye’ye teslimi sürecinde Veli Küçük ve Doğu Perinçek’in herhangi bir çalışması olmuş mudur ?

* Bu süreçte PKK elebaşısının avukatlarının Doğu Perinçek ya da Veli Küçük ile görüşmesi olmuş mudur?

Ergenekon uyuşturucu bağlantısı

* Veli Küçük’ün JİTEM aracılığı ile özellikle Doğu bölgelerindeki uyuşturucu faaliyetlerine atıf yaparak Sami Hoştan’ın bu işteki rolü ve Kısmetim-1 adlı gemide yakalanan uyuşturucudan bahsetmektesiniz. Ergenekon terör örgütü ve Veli Küçük’ün uyuşturucu trafiğindeki rolü nedir ?

* Fransız istihbarat örgütünün Türkiye’deki uyuşturucu faaliyetleri ile ilgili olarak neden Sami Hoştan ile görüşmek istemektedir? Bu konuyla ilgili olarak Veli Küçük’ün ne tür girişimleri olmuştur?

Ergenekon örgütü bağlantıları

* Veli Küçük’ün Azerbaycan’a silah temini, Azerbaycan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir çalışması olmuş mudur?

* Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile Veli Küçük arasındaki ilişki nedir? Mahmut Yıldırım’ın Ergenekon örgütü içerisindeki rolü nedir?

* Susurluk çetesi ile Ergenekon örgütü arasında ne tür bir bağ vardır?

* Örgütün medya ayağındaki faaliyetlerinde Gürbüz Çapan ve İlhan Selçuk’un rolü nedir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler